Tupozrakosť - strabizmus

Príspevok v téme: Tupozrakosť - strabizmus
Blasdo

Ahojte

chcel by som sa vás spýtať či niekto má skusenosti s operáciou škulenia. Kde je podla vás najlepšie zájsť ? Mam 17 a dosť ma to trápi a potreboval by som to uplne odstrániť. Bol som raz operovaný v Žiline (zadarmo) to bolo tušim v 9-10 rokoch a vtedy som to tak neriešil ale nespravili mi to tak že by mi neuchádzalo, najhoršie to je na fotkách alebo ked sa vidím v odraze preto sa radšej nefotim a podobne veci, vyhýbam sam veciam kde vidim svoj odraz. Chcem vedieť váš názor kde ste boli operovaný a či vám to pomohlo že už vôbec neškúlite ? Momentálne rozmýšlam na Bratislavy, Neovizia máte s tým niake skúsenosti ? Alebo kludne čo odporúčate vy. :)

Blasdo

Tak mam po zákroku z 15% mi to zredukovali na 3% čo je dobré len ešte pri pohlade do zrkadla to vidím že tam je menšia odchylka, vraj cvikmi sa tie 3% upravia, poznáte nejake dobré očné cviky ? Vraj mám cvičiť približovanie a oddialovanie.

sipka25

ahoj, ja som mala strabizmus od narodenia tusim, velmi si to nepamatam,ale viem,ze od malicka som s tym mala problem, ze mi oko uplne utekalo, a dost som sa kvoli tomu trapila :) mne velmi pomohla operacia, moja ocna lekarka sa tym zaobera,a aj ma operovala. Odvtedy je to ovela ovela lepsie,a za tie roky si niekedy ani nespomeniem,ze nieco take mam. Nosim okuliare,ale uplne slabe,aby sa oci nenamahali. Ale sem tam sa stane, ze si vsimnem, ze mi trosku zajde oko,ale to uplne minimalne a velmi zriedka. Drzim palce !

Blasdo

Ja som tiež nepočul ešte o operácií čo by pomahla, teda zlepšila tupozrakosť, len o otom aby nezachádzalo to oko, o tom stroji som počul tiež čo to spomínate, dá sa objednať tušim na ebay? samizda, neviem či to funguje, ja by som bol rád za to aby som sa konečne mohol pozrieť niekomu do oči s pocitom že mi nezajde :)
no skusim ešte niake kliniky pozrieť kde to je na urovni.

Katkaaaa6

Dobry den,
Tiez by ma zaujimala tato tema-anrea12 Vas odkaz na tu domacu liecbu bol vymazany. Mohli by ste mi to napisat do mailu, prosim?
Mail je: misickaa4@gmail.com
Ak mate este niekto nejake skusenosti, napiste prosim.
Dakujem

anrea12

nedajte sa odradit, ze s tupozrakostou v dospelosti sa neda nic robit, nezmierte sa s tym a skusajte.
www.uvea.sk
Mojej 8 r dcere napr pomohol pristroj na domace pouzitie objednany z Bieloruska
-odkaz odstránený-

oktobrova

Len pre tvoju informaciu, ked som sa rozpravala s tym hlavnym doktorom v neov. tak mi povedal, ze jeho mama operuje skulenie v trnave. Asi u deti, ale to si uz nepamatam.

loriana 56

ahoj , ja mam odmalicka tupozrake oko , a niekedy nan aj skulim ,lebo je slabe , hlavne v sere ,v tme . na foto skulenie nevidim , niekedy cez den v pohode , ale niekedy ma aj boli tak je oslabene a zachadza mi , bola som na operacii v ziline ,ale koli pravemu oku ,lebo sa mi zacal kazit dost zrak ,prave som mala zdrave , ale nechcela som ako decko nosit okuliare ,tak sa mi dost zhorsilo .. operovali mi obe oci . aj ked mi dr povedala ,ze je to zbytocne ,tupozrakost sa neda na slovensku zoperovat ..neviem ci niekde v zahranici ,nepatrala som po tom ., ale tu SK aby ti to urobili ,by si musel asi poriadne zaplatit za to .... mne operacia prisiesla to ,ze dobre vidim ,uz je to 9 rok ,.a vidim dobre , predtym som nevidela na meter pred seba cloveka ako vyzera . a lave oko tym padom moc neriesim , aj ked som vela krat nervozna ,ze citim ako mi zabieha ..