Asi sa naozaj potrebujem niekomu zdôveriť a počuť aj názor iných, lebo už 3 dni netuším čo je správne a čo nie.
V piatok sme kúpili vence na hroby pre moju starú mamu a starého otca môjho snúbenca. Kúpili sme 2 stredné, s tým, že ich vezmú naši rodičia. Moja budúca svokra už vyplakávala mesiac, že nemá z čoho kúpiť veniec na hrob, tak sme ho kúpili my. Podotýkam, že to tak bolo aj vlani na Dušičky a takisto aj s kvetmi na Vianoce a Veľkú noc, ale vlani to bolo o.k.. Teraz sa zaprela, že veniec je síce pekný, ale na jej kus malý a akoto, že my osobitne nechceme zobrať žiaden veniec na hrob. Sme síce zasnúbený 8 mesiacov, ale žijeme s rodičmi, síce sa stretávame každý deň. Okrem toho, snúbenec je na PN a zarábam iba ja, tak nevidím dôvod, prečo by som mala ja kupovať veniec na hrob niekoho, koho som ani nepoznala so snúbencovej rodiny. Podľa mňa je úplne dosť, že som kúpila veniec pre ňu. Čo si myslíte?
Problém: svokra - hroby
denisa akoze nechapes co je spravne, vsak snad mas hlavu a rozum. Mna by tak strasne nastvala, ze az, to by som s nou uz skoncila. Je drza, nevdacna, ako tu uz bolo velmi pekne povedane. :)
Sú veci ktoré sa pochopiť nedajú a je lepšie sa s nimi iba zmieriť.
Denisa
Cele zle.Je sice pekne ze si dobracisko,ale chybu robis.Ty nemusis vobec kupovat vence ich rodine.Ty si mala od zaciatku povedat...Nehnevajte sa ale ja mam peniaze na hroby pre svojich.A ak aj este nemas komu dat,trebalo povedat,ked nemate na vence,staci ked pojdete zapalot sviecku.Tu nejde o to ze nedas.Ja palim sviecky aj cudzim ked vidim ze maju hroby prazdne ale tu ide o princip ze ta hnusne zneuzivaju.
Este budes mat problemy to ti poviem.Predpokladam ze svokra fajčí alebo si rada do pohárika naleje.Ak nie...pardon ale toto su vacsinou pripady ktore toto robia.
Bud prisna a stoj si za svojim lebo ju naucis tak ze jej budes za chvilu nakupy robit.
Cudujem sa ale tvojmu snubencovi ze nezakroci a mamu nestopne.Ale asi mu to takto vyhovuje.
Ou tak to nemyslíš vážne so svokrou, s tou ešte budeš mať problémy. Miesto toho aby bola vďačná tak bude vymýšľať? Tak nech si kúpi sama. Tebe môže byť jedno že nemá z čoho. Ak ešte nie je úplne imobilná a invalidná, kľudne si môže vyrobiť veniec aj sama aký chce, bude ju to stáť minimálne, väčšinu potrebných vecí nájde v lese. Musíš hneď teraz jasne vytýčiť mantinely kam až môže zájsť, čo si pri tebe môže dovoliť lebo keď dáš najavo, že ti môže skákať po hlave tak aj bude. Nemusíš sa s ňou hneď hádať, buď k nej milá, ale vysvetli jej, že tiež zrovna nie si boháčka aby si kupovala veľké a teda aj drahšie vence. Že si vážiš ľudí, ktorých mal tvoj priateľ (či manžel?) rád a že si rada kúpila veniec na hrob, ale viac proste urobiť nemôžeš. A nájdi nejaké stránky kde sú návody ako si urobiť taký veniec svojpomocne, vytlač jej to ak nemá internet a s úsmevom jej to daj. Skús to najskôr takto, priateľsky, milo. Sú ale ľudia, čo na milé slová nereagujú a ak do teba bude aj tak útočiť a riť, tak už musíš prejsť aj do útoku a byť aj ostrejšia. Nehovorím hneď vulgárna a nadávať jej, ale proste už rázne sa ohradiť a napr. povedať, že môže byť rada, že si kúpila aspoň niečo a viac kupovať proste nebudeš. Sú ľudia, ktorí potrebujú aby s nimi bolo jednané ostrejšie a potom až sa uzemnia a skrotnú.
Ak sa jej nepáči veniec čo ste jej kúpili, stále má možnosť kúpiť si ho sama....a čo sa týka vás - zatiaľ nie ste zobratí a vnukovi stačí zapáliť sviečka......Tam je dôležité že zapálite sviečku a v dobrom si na toho človeka spomeniete, veriaci sa pomodlia za jeho dušu....Ty už viac nekupuj, kúpila si veniec za svokru a ak nechce kúpiť tvoj snúbenec tak to nerieš....Je síce na PN ale u Vietnamcov kvety v kohlíku kúpiš za 2,5 eura....ale povinné to samozrejme nie je....takže ty určite nekupuj druhý veniec a ak chce mať pokoj tvoj snúbenec, nech kúpi za vás taký maličký....ale ak nie, nech jej povie že zapáliť sviečku môžete ísť aj samy....
Akosi nechapem) komu dalsiemu to mas este kupovat akoze veniec?) Vsak nech kupi kto chce/co chce. Svokra, tvoj snubenec ai. Ty uz nic neries. To nie je tvoj problem. Ale jej. Pozri. Kupit si kupila a nikde nie je pisane, ze je to tvoja "povinnost", je to iba tvoja dobra vola a ochota, co si aj urobila a ine neries. Ak sa niekomu nepaci, nech sa paci, ma moznost kupit sam, urobit vyrobit, realizovat sa. Nedaj sa tlacit do nicoho, co nechces a co je proti logike, lebo naroky poziadavky, chore napady by sa iba stupnovali zvysovali a niekto nemusi nic a druhy vsetko?) Ty maj svedomie v tomto smere ciste. Ine neries. Keby si aj nic nekupila kazdeho do toho H) Dolezitejsie je (priebezne celorocne a nielen v 1den v roku ako estrada ze to robia vsetci) sa za tych nebohych pomodlit, v dobrom na nich spominat, nespominat na nich v zlom, mat pokoj v dusi. Sviecku mozno za nich zapalit