Je mi ľúto keď vidím a na vlastnej koži zisťujem, ako sa k sebe ľudia dokážu zle správať.Žilo by sa ľahšie, keby každý vedel čo je to sebaúcta.Niekto, kto si nedokáže vážiť sám seba,si nebude vážiť ani ľudí vo svojom okolí. Bude im ubližovať,lebo sa to dá,lebo môže a možno aj nechtiac z vlastnej nevedomosti a ignorancie. Preto treba začať od seba, začať myslieť.
Sebaúcta
Ja som si chodieval zahrať k jednej, našej lokálnej hudobnej skupine, Rómskej. Nikdy, nikdy mi tí Rómovia nesmrdeli a už som v živote zažil aj opak, to sa nedá vydržať. Dostal som tak naložené, že ma to dalo dosť dole. Nič zlého som tam nerobil. Hrali sme si, trochu sme si vypili, to bolo všetko. Každý kto chce bez ohľadu na farbu pleti k nám mohol prísť (aj prišli, hoci sa hanbili), nikoho sme neposlali preč a vždy sme sa správali slušne, nejakú nadávku bolo počuť len veľmi zriedka. Najviac som tam hrešil asi ja z nich všetkých:-)
No, napriek tomu sa to ľuďom nedá vysvetliť. Mission impossible.
Je smutné, že to práve zisťuješ, ja som to už zistil. Je tomu tak a ešte aj dlho bude. Na Fa.ebooku je like a dislike, to vieš, ale keby tam bolo f.ck you, tak hádaj, ktoré tlačidlo by ľudia používali najviac?!