Ahojte. Pred 2 tyzdnami som nastupila do prace na plny uvazok s pracovnou zmluvou ale vzhladom na spravanie, ohovaranie kolegov mam toho dost a chcem dat vypoved. Po vypovedi by som chcela ist k lekarke aby ma dala na PN a mala aspon nejaky peniaz. Neviem ci to este takto funguje ale pred 7 rokmi to slo ked som odisla zo zamestnania po 2 rokoch tak som isla na PN a dostavala peniaze. Pojde to podla vas aj teraz? Mozem ist po vypovedi na PN-ku? A vypoved si mam dat ja sama alebo mi ju maju oni napisat? Tak aby mi to neuskodilo ak by som isla vybavit praceneschopnost k lekarke.
Dakujem, dufam, ze vy mate normalnych nezakernych kolegov
mozem ist na PN ked som v skusobnej dobe a idem dat vypoved?
tak chod pracovat do muzskeho kolektivu do nejakej fabriky, výroby...
lebo menit prácu "10 razy" za rok... a este by som sa zamyslela ci chyba nie je v tebe ked vsade to iste riesis... akoze ja som tiez menila prácu ale vzdy som odisla z ineho dovodu... a nie ze z 5 zamestnani a 5 rovnakych dovodov... či im na to ohovaranie nedavaš dovod...?
Podmienku na vyplacanie PN splnas? Kolko si predtym pracovala? Neoplatilo by sa ti viac ist na UPSVaR a brat prispevok v nezamestnanosti?
Ked PN, tak preco vypoved? Preco nie rovno PN a potom vypoved po skonceni pnky?
A odpoved na tvoju otazku je ano, mozes, ochranna lehota je sedem dni.
napr. ja mam uz piate zamestnanie za rok 2016 vsade zensky kolektiv a vsade to iste! aku inu pracu si ma najst clovek ak na to dajme tomu nema patricne vzdelanie a musi makat manualne? vsade sa robi v kolektive, prevazne zenskom a vsade je to uplne to iste len v inej podobe. Vobec nejde o to ze ohni chrbat a trp, ale vyser sa na ludi, robis to pre seba. Koniec koncov, ste na jednej lodi. Oni su tam tak isto ako ty len zamestnamci nie tvoji nadriadeni takze na ich reci sa mozes leda tak vysrat.
v akej oblasti pracujes? aj ja som mala nieco podobne teraz som si nasla novu robotu a je mi skvelo radim ti urcite zmen pracu ak sa ti nepaci lebo cloveku taky kolektiv robi zle na psychiku a z toho moze byt velmi vela problemov. Typicke slovenske rady ohni chrbat a vydrz vdaka tomu sa stale mame rovnako lebo vsetko prijimame aj ked je nam vyslovene zle.
nick Panislecna
palec hore!
super prispevok
vystizny a pravdivy
slečna-pani, a čo tak dať vypovedať prácu okamžite kedže si v skušobnej dobe? Ak si v skúšobnej môže kedykoľvek odísť aj bez udania dôvodu.
a ber na vedomie že zákerní ľudia sú všade nielen v tej práci kde pracuješ momentálne. Všade kde budeš robiť natrafíš na takýchto sviniarov a ako tu ktosí opomenul najmä v ženskom kolektíve. Medzi ženami kolegyňami je najviac závisti a nenávisti. Niektoré sú ochotné ťa rozniesť v zuboch ak si im nesadla alebo im niečo na tebe vadí či je to tvoja šikovnosť, krása, inteligencia, povaha alebo plat. Budú ťa ohovárať a roznášať o tebe klamstvá len aby ti uškodili. Také potvori musíš len ignorovať a nerobiť si z nich ťažkú hlavu.
a ako som už spomenul, v každej práci ťa také svine čakajú nielen v tejto. To chceš z každej práce zutekať???
to je riešenie podľa teba? Bojuj, nedaj sa, ukáž im že si silnejšia a nejaké rečičky ohováračné ťa nezlomia. Ženy si vždy závideli a závidie budú. A pozor, niekedy sú najzákernejšie práve tie ktoré sa s tebou dajú do reči a milučko sa usmievajú alebo zase také hašterivé kolegyne ktorým sa papuľa nezavrie. Pred tebou sú milé a za chrbtom by ti dýku vrazili.
a začiatky sú ťažké, oni ťa neznášajú lebo si tam nová a boja sa o svoje miesta, trošku to potrvá kým si ťa pustia do svojho zabehaného kolektívu. Si pre nich ako votrelec to je na začiatku bežné. Ak to bude trvá aj po štyroch mesiaco približne tak sú to mrchy.
Pn-ka nieje riesenie, hlavne ak ides odist z prace ktora ta celkom bavi ale mas napicU kolektiv. Ver, vsetci mame to iste, len malokto to da znat na sebe, pretoze si v praci nie kvoli ludom, ale kvoli sebe! Nauc sa ignorovat ich a byt ako odrazovy mur. Ich keci nepocuvat ale odrazat od seba. Maj v pici, rob si svoje. Lebo aj v tej dalsej robote sa ti to moze opakovat. Daj pn, zresetuj sa a bud najdi alebo sa vrat. Ludia budu vsade intrigovat na to bud nachystana.
Jasne že na PN môžeš ísť, ale nie je to riešenie.....ako chceš chodiť na pohovory keď budeš PN? kontrolóri zo socálky ti môžu prísť aj po 2 dňoch PN, keďže sociálka ti bude platiť celú PN-ku.....budeš mať vôbec nárok na PN-ku? máš odpracovanú potrebnú dobu? na tvojom mieste si hľadám miesto, ak pôjdeš na pohovor, dáš si u doktora potvrdiť priepustku.....ano v BA je veľa miest, ale aj veľa ľudí hľadá prácu práve v BA a dobrej práce je málo....sama som si tam hľadala miesto, takže viem o čom píšem....
ahoj ja som mala tiez taky problem jednoducho som sa naucila chovat sa v robote tak aby ma... priemerna slovenska spolocnost ako tak prijala... niesom sice sama sebou ale potrebujem nutne peniaze tak musim vydrzat.. tiez nemam rada svoje kolegyne ale co mam robit nezmenim ich ani keby som sa zozierala... nad ludi sa proste musis naucit povzniest a neriesit ich tolko uvedomit si ze nikto nieje uprimny a taky aky v skutocnosti je zeny ohovaraju len aby zapadli aj ked castokrat maju uplne iny nazor ale povedia to co chcu druhe kolegyne pocut len aby ich kolektiv nevylucil... proste takyto jeb... svet dnes je a tak to aj ber
Neverim ze len 10 dni by mi doktorka napisala lebo vieme ako funguju doktori. Ano zensky kolektiv je najhorsi, preto mam radsej kolegov lebo ti nerobia intrigy a podobne zenske zakernosti. Nie neostanem tam ani keby co. Toto je typicke zmyslanie ludi, vydrzat kym sa nieco najde. V BA je na vyber vela prace. A neprajem nikomu tie sproste reci a arogantne spravanie na pracovisku.