14 rokov a 163cm

lolinka

Je možné že ešte trocha vyrastieš ale veľa to už asi nebude. Dievčatá rastú rýchlejšie ale okolo 14-teho roku sa im rast zastavuje, samozrejme u každého je to trocha iné. Chlapci zas rastú pomalšie a dlhšie, tak do 18-tky. Ja som bola celé detstvo a pubertu vyššia ako môj bratranec čo je rovnako starý a potom ma predbehol. Zmier sa s výškou akú máš, žiadnym jedlom to neovplyvníš. Nikto z nás nie je tak vysoký ako si vybral, máme to v génoch.

Jaja15

Andrejka26 výšku neovplyvníš a už vôbec nie potravinami.....Pri extrémne malých výškach(napr.ak sa berú zo zdravotných dôvodov kortokoidy) sa môžu nasadiť rastové hormóny, ale tie ovplyvnia výšku tiež len do určitej miery....ale určite ti ich nepredpíšu pri výške 163 cm...máš dobrú výšku a ano ešte si vo vývoji a stále rastieš....ale či to bude o 3, 5 alebo 10cm , to jednoducho neovplyvníš....Takže snívať môžeš, ale vždy sú lepšie sny ktoré vieš aj ovplyvniť aby si ich mohla zrealizovať...vyššie ženy to majú v živote obvykle ťažšie, napr. zháňanie oblečenia(väčšinou je všade kratší rukáv), znáňanie topánok(rastie aj noha), zháňanie partnera(len sebavedomý muž si začne s partnerkou o 10cm vyššou), prezývky ako štafla, žirafa....

0vecka

bud rada ze si krpata . ja mam 196cm co je sice super ale casto mavam bolesti clenkov chrbtice kolien atd... proste ono to ze ludia niesu vyssi ma dovod. Dnesny ludia su vyssi len kvoli lepsiemu stravovaniu ale niesme na to usposobeni

andrejka26

ako ze nariekam ? Sakra kazdy ma svoj sen.Keby ze by si chcela byt astronatka a opytas sa na forum ako na to a ludia ti odpovedia si primlada este sa nezaoberaj takymi vecami uvedom sa .Ako by sa ti to pacilo ?Nemas city

Filip TT

Pozri, doma máš dobrý príklad - tvoja mama má 176 cm a zobrala si muža, čo má 165 cm - na čo jej bola tá výška?

andrejka26

Ta nemusí to byť presne 171 ale minimálne 170 strašne by som chcelaaaa :/.Dakujem ze mi držíš palce :).A Aké potraviny by som mala jesť ?: