Dobrý večer :) ešte predtým ako začnem písať by som len chcela podotknúť že sem píšem prvý krát tak dúfam že to nedomrvím :D..
Potrebujem to už niekam zavesiť: :)Všimla som si že sem ohľadom na túto tému písalo už veľa dievčat/chalanov,mám podobný problém...najmä v mojom okolí...mám 15 rokov a výšku 169cm a komplex jak sviňa a plus ešte k tomu moja super váha 60kg :/ . Problém je v tom že sa nedokážem zbaviť pocitu že som moc vysoká.Chcem s tým navštíviť psychológa no neviem či mi vlastne s týmto neodbúrateľným komplexom dokáže pomôcť...prídem do školy kde dievčatá v rozličných vekových kategóriách merajú pod 166cm dokonca aj učiteľky...baby u nás vážia-teda aspoň tie čo poznám -pod 50kg :/...Idem po ulici všetci chalani sú mi zarovno baby o hlavy nižšie :/...chalani si zo mňa robia srandu kvôli výške ale najmä kvôli váhe-nie som pri sebe ale nie som ani vychudnuté poleno...snažím sa robiť všetko preto aby som bola menšia..no bohužiaľ sa to asi nedá...ani to posilovanie akosi nepomáhalo,dala som sa ostrihať,nenosím vyvýšené topánky...uvedomujem si že nie som asi kompletná že sa týmto zaoberám,nechcem ľútosť len radu ako sa mám toho zbaviť ? už sa stým nechcem viac zaoberať...v každom prípade ďakujem za akú koľvek radu... :)
Hrabe mi z výšky
Sexicicamica- a teraz sa tak už určite necítiš nie?
Veď povzbudenie!A k tomu ona nie je ani trochu taká vysoká aká si(,si bola) ty. Asi si zabudla dopísať, že si sa zmierila s výškou nie? :)
Alebo je z teba modelka.! :)
Tiež som toto riešila v tvojom veku... A to som merala 178 a mala som kila na vyše. Zo všadial som vytrčala ... naozaj som sa cítila ak godzila
mimoon- potom tu kľudne napíš, vyrozprávať sa je vždy dobré, aj keď na to čiastočne slúži aj psychológ, ale to aké máš z toho dojmy...veľa šťastia. :)
Ďakujem,som moc rada za všetky odpovede a rady :) uľavilo sa mi :D
ešte uvidím ako to prebehne na tej konzultácii s psychológom.
A ešte si váž, že máš zdravé nohy, ktoré ti chodia, že si vpohode, že nie si na vozíčku,... môžeš spoznávať svet a zistíš, že sú omnoho väčšie problémy a s výzorom si ľudia robia omnoho väčšie problémy ako by mali. Problémy, ktoré sa udejú v rodine, alebo také sú oveľa podstatnejšie ako to, či je niekto vysoký, alebo nízky a príde mi, že tvoji spolužiaci musia byť poriadni krpci, keď sa smejú TEBE! :)
No ja mám 13. Výška 165 a som si na 100% istá, že ešte vyrastiem. Rodičov mám pod 170, ale ja určite budem mať nad. Ale čo narobím. Svoju výšku neberiem ako prekliatie, ale ako bonus. Vyzerám na staršiu, aj výzorom aj správaním, takže sa so mnou v kľude bavia aj omnoho starší chlapci aj baby a neprídem im ako malé decko. U nás v škole máme tiež krpaté učiteľky. Ale že úplne. Pod 150 niektoré! Pri nich si pripadám totálne super, lebo musia zdvihnúť hlavu aby mi vôbec videli do očí. :D Chalani čo sú odo mňa nižší si z toho nič nerobia, ale s nimi sa bavím ja tiež normálne, lebo oni sú poväčšine nižší ako ostatok triedy. Ostatní sú cca v mojej výškovej úrovni. Mám okolo 50 kg. Viac ako 50 presnejšie. :D Ale nie o veľa, to skáče.
Snažím si športovať postavu...
A z výšky, chápem, robíš si veľkú hlavu, ale moje spolužiačky sú odo mňa skoro všetky až na jednu nižšie o hlavu, ale čo urobím? Keď sa mi páči nejaký chalan, tak je vždy starší aj vyšší. O dosť vyšší. :) Myslím si, že ty si iba myslíš, že sú od teba všetci nižší. Moja mamka často sranduje, že no čo, budeš sa chlapom pozerať na plešiny. :D
Ja keď idem po ulici, tak si pripadám úplne v pohode a úplne najlepšie sa cítim, keď okolo mňa prejde nejaký 2 metrový chlapík, tak maličko si pripadám .)
Keď máš problémy a ide ti to na psychiku, tak bude určite dobré navštíviť psychológa, určite ti pomôže. :)
Držím prsty.
PS:sú tu témy, ako jedna má 163 a chce mať min.171 cm. A či ešte vyrastie...:( takže takto, trochu tu posurfuj a zistíš,...
Véľa šťastia. :)
Nemaš dôvod sa trápiť kvôli svojej výške, naozaj nie. Podľa mňa je výška cca 170 cm u ženy ideálna. Nie si žiadna žirafa, ale ani malý hobit. Uvidíš, časom ťa to prejde a budeš rada, že meriaš koľko meriaš.
No, musím hneď podotknúť, že telesná výška 169 cm nie je považovaná za nadpriemer ani u žien. Napríklad v oblasti modelingu sú žiadúce dievčatá s telesnou výškou 1,74/1,75 metra a viac. Samozrejme, bavíme sa o prestížnych modelingových agentúrach.
Moja tel. výška 173,2 cm (mimochodom podpriemerná výška u muža, no možno ešte, snáď, pár centimetrov podrastiem) a nemôžem si nevšimnúť, že cirka: 70% žien v mojom okolí je zväčša v rovnakej výške ako ja, 15% ženskej populácie je aspoň o pol centimetra vyššia ako ja a rovnaký podiel tvoria ženy, pri ktorých v prípade priamého očného kontaktu pri konverzácií nakloním hlavu smerom nadol.
Ak Vám však Vaša výška napriek tomu spôsobuje komplexy, neostáva Vám, žiaľ, nič iné ako zmierenie sa s Vašou stavbou tela. (obligátne)
Podľa mojej vlastnej teórie budú ľudia stále vyšší a vyšší, kým v minulosti boli ako liliputáni, lebo nemali toľko jedla a všetko možné ako my v dnešnej dobe. Čiže si z toho nič nerob. Isto si nájdeš neskôr junáka, čo bude pasovať k tvojej výške.
A čo sa týka tej návštevy psychológa, tak neviem, či je to dobrý nápad. Keby ti asi mal povedať úplnú pravdu, tak by ti asi len povedal: áno, drbe Vám, lebo na to máte objektívny dôvod.
Operácia je možná, teoreticky, až keď sa ukončí Váš rast.