Ahojte tato tema je fakt divna a pre mna osobne je tazke povedat o co ide. Zacalo to strachom z vracania, bola som z toho uplne hotova dodneska si este niekedy v noci ratam hodiny od posledneho jedla... ci je to uz dost dlha doba aby mi nebolo zle. Proste moj zivot neni plnhodnotny mam strasny strach z chorob, nehovorim o tom ze v mojom okoli su ludia ktori maji rakovinu. Som zufala lretoze sa stale pozorujem stale sa strasnr bojim ze budem chora. Vlani som mala horucky a dostala som na ne antibiotika kde bolo napisane vedlajsie ucinky zvracanie. Ja som tie lieky nedojedla pretoze somsa bala zvracania. Vlastne aj tej rakoviny sa bojim hlavne kvoli zvracaniu. Som zufala, o rok mam ist studovat do zahranicja bojim sa ze to nezvladnem a ze aa kvoli tomuto opustim.. ja uz naozaj nevladzem, uz tri tyzde mam hlieny a znova sa strasne bojim ze mam rakovinu alebo nijaku vaznu chorobu... a ro mam len 17 rokov :( :( neviem preco sa mi toto robi ale je to hrozne, normalne kvoli tomuto aj odmietam byt niekedy tehotna pretoze sa v tehotenstve casto vracia.
Nenormalny strach z chorob a vracania
Ja nechapem ako moze mat niekto fobiu z vracania a nebodaj si mysliet ze umiera......... ako dobre su vselijake fobie v tejto dobe, ake toto je prilis nie???? Ved ludia spamatajte sa, ked je cloveku zle, na zvracanie, najlepsie to urobit hned a hned sa vam ulavi..... nie to zadrziavat v sebe, aj tak skor ci neskor vas pozenie sa vyzvracat....
Ahoj viem ze tato sprava je uz stara rok..ale mam to uplne presne take iste ale ze uplne! Mama mala rakovinu aj moj dedko.. mam 14 rokov a uz tu je ako taky rok co zacinam mat neskutocnu fobiu z toho ze mam nejaku chorobu..najviac sa bojim rakoviny..ale bojim sa aj takych normalnych veci ked ta napr bolia krize hned si googlim co to moze znamenat.. a o fobii z grcania ani nehovorim..tu mam taku ze si vzdy pozriem dokedy je datum spotreby a ked je uz den pred vtedy ho uz nezjem..nemozem uz jest napr o 20:00 plnohodnotne jedlo lebo sa bojim ze mi nestravi a bude mi zle..ked mi zle tak rozplacem..roztriasem a zacnem stresovat..dokonca az tak ze mam chut zomriet..pomaha mi cocacola, mentolove zuvacky a velmi cerstvy vzduch
Ja som si z toho srandu nerobil, ak si mňa označila za prízemie. Len som o takom niečom ešte nepočul, to je všetko. Asi by si si mala logicky zdôvodniť, prečo a z čoho máš vlastne strach. Človek, ktorý vracia, tak ešte neumiera...
Vracanie je obranná reakcia organizmu, ak zješ niečo, čo by ti mohlo poškodiť.
Ale chápem, že to aj tak nepochopím.
Ahoj,
niesi sama :-) Napriek tomu, že sme v 21. storočí a napriek tomu, že sa tejto fóbii hovorí Emetofóbia, ešte stále ju mnoho ľudí nepozná a prízemne si z nej robí srandu. Ja touto fóbiou vďaka zlému zážitku trpím od svojich 12 rokov a nieje to žiadna sranda. Kto toto nezažil, nedokáže sa vžiť do pocitov trpiaceho touto poruchou. Je to otrasná vec, ktorá ničí celý život a nenechá človeka žiť naplno.
Neboj sa o tom rozprávať, ak by si mala ďalšie problémy, určite kontaktuj psychológa a hlavne o tom rozprávaj. Aj keď je to ťažké a niekedy nepredstaviteľné, utešuj sa s tým, že si nevracala doteraz, nebudeš práve teraz, zhlboka dýchaj, snaž sa meniť myšlienky, uviesť sa takto do pokoja. Ja sa napríklad utešujem s tým, že mám pri sebe vždy Coca Colu (tá kyselinou fosforečnou zabraňuje vracaniu :D ) . Hlavne sa neboj, je nás strašne veľa, ani by si netušila koľko, na FB je dokonca aj niekoľko skupín, kde sa ľudia podporujú a píšu si o svojich problémoch, úspechoch, no čo je najhlavnejšie, človek si je vedomý toho, že tu nieje sám :-) Určite si ju pozri: Emetophobia Support Group
P.S: niekoľko ľudí ju už vraj dokázalo prekonať, tak nech sa ti darí :-)
Tak ja som sa tiež vždy bala vracania ale nie takto. Proste nemala som to rada.. kto hej... ale povedz si že je to neprijemne ale vraciaš parkrat a potom sa ti uľavy od žaludka a bude ti dobre. No a vraciaš len ak zješ niečo zle čo ti nesadlo z antibiotik len malo pripadov zvracia a s nimi sa nezahravaj a douživaj ich. No a strach z chorôb? Blazniš? Aspoň si na týždeň doma a maš pokoj všetci sa o teba staraju vypotiš sa tvoje telo vyplavi všetky bacile čo je len a len dobre.