Psycholog alebo Psychiater?

Príspevok v téme: Psycholog alebo Psychiater?
LUC-ia

Dobry den, potrebovala by som poradiť či ist za psychiatrom alebo psychologom?. Mam strašne vela problemov mam pocit ze trpim socialnou fobiou, neviem komunikovať s ľudmi, trpim depresiami,nemam chut zit, uz som sq par krat chcela zabit ale nevyslo ,, neviem sa zmjerit ze ma priatel nechal a teraz som nim posadnuta.. je proste na mna toho strasne vela..

Oovecka

Depresie + pokusy o samozabitie = psychiater a to co najskor. Pred tym ako ti ten dalsi pokus nahodou vyjde, bola by ta skoda ved urcite mas vo svojom zivote ludi ktorym by si velmi chybala

kafe

psychiater. Nejak sa ti to nakopilo a problémy získavajú na sile ked sú spojené jeden s druhým, tretím.. z toho sa len tak ľahko nevykecáš. Ale ak už chceš psychológa, tak takého čo robí aj psychoterapie.
Ale podľa mňa ti najviac môže pomôcť dobrý psychiater a aj tomu to bude trvať nejaký čas. To slovíčko dobrý je kľúčové. Neni lekár ako lekár.

Anny46

Ahoj,
psychológ je človek, ktorému sa môžeš vyrozprávať a utriediť si tak myšlienky. Veľakrát práve tam prídeš na to, čo všetko ťa vlastne trápi, pekne si to usporiadaš a zistíš, čo ako chceš riešiť :) Takže ja osobne ti určite odporúčam psychológa.
Komunikovať s ľuďmi sa dá naučiť, zo socialnej fóbie sa dá dostať stabilnými a zdravými vzťahmi a tým, že sa jednoducho naučíš s ľuďmi žiť... je to dlhší proces, ktorý však stojí za to a dá sa vyhrať. Nechuť do života má rozhodne nejaký koreň, ku ktorému sa musíš dopracovať a vyriešiť ho. Zabíjať sa určite neskúšaj, pretože subjektívna realita človeka v depresii je veľmi odlišná od tej objektívnej a až budeš "v poriadku", uvidíš, že to, čo sa ti momentálne zdá ako normálny pohľad na svet bolo skreslené.
Rozchod vyrieši hlavne čas, je dôležité, aby si ním prestala byť posadnutá, lebo toto nie je zdravý vzťah, tvoja chuť k životu nesmie byť závislá od žiadneho človeka, ani keď budeš mať priateľa v budúcnosti, pretože to psychicky ničí obe strany.

Jonhy498

Skús najprv psychológa alebo psychologičku :) Posudí ako si na tom a odporúči Ti čo ďalej :) Prajem pekný zvyšok dňa