Ked sa ucite napriklad anglictinu, aj si vypisujete nove slovicka? Ja to nejako nerobim, nemam na to "slovnicek", ale asi zacnem. Lebo tie nove slovicka rychlo zabudam.
Vypisovanie si slovicok
ono zase odhliadnuc od toho ze je to blbost su studie na to ze si ovela lepsie zapametas veci ktore si napises rukou ako tie ktore len citas alebo si napises na PC.. ja som tak presiel gympel a vysku prakticky bez ucenia, som si robil poznamky ale nikdy som ich uz potom necital
AJ, v pohode si tie slovicka vypisuj niekde do zosita. Zalezi akym sposobom sa ucis, pomaha ti prepisovat si ich? fajn, tak to rob. ak ti staci ich len vidiet/precitat/nahlas opakovat niekolko x-krat asi to nema zmysel. alebo skus citacku so slovnikom a tam by ti to malo ukladat bez nutnosti ich prepisovat rukou :)
AJ urcite som si nic len tak nezapametal... typujem ze niektore slovicka mi museli prest pod rukami aj 20krat kym som sa ich naucil... a niektore mozno len 2x alebo 1x ... ty musis ten jazyk pouzivat ...
Dakujem, takze vy ste si nic nevypisovali a len tak ste si to zapamatali, hej?
AJ niesom, ako vravi wreck tak som to aj robil... si pametam ako som po 7 rokoch anglictiny stretol amika na ulici ktori sa pytal na cestu a zmohol som sa len na to mu ukazat rukou smer :) jazyk musis zautomatizovat a nie nad tym rozmyslat
aj, ak to ma mat dlhodoby zmysel, musis tym intenzivne zit. kazdy den musis nieco precitat, pozriet nejake video, s titulkami, a rozvijat ten jazyk komplexne. nielen slovna zasoba je dolezita.
vypisovanie slov naozaj nema velky zmysel. anglictina je zasadne odlisna od slovenciny tym, ze jedno slovo ma x roznych, niekedy aj opacnych vyznamov a existuju aj zrady ako flammable / inflammable a rozne ine. :-)
dolezity je kontext a sposob ako sa dane slovo pouziva. ucit sa len jeho najcastejsi vyznam nestaci.
Ovecka, ale ty si asi stastlivec, co to raz pocuje a uz to vie. Ja sa s tym aj dost trapim a vela zabudam, tak musim s tym nieco robit, nejako zefektivnit moje ucenie.
ser na to je to blbost