Problemy na novej strednej škole som na dne prosím o pomoc

Príspevok v téme: Problemy na novej strednej škole som na dne prosím o pomoc
Ada123

Dobrý deň mám problém,ktorý sa týka príchodom na novú strednú školu vždy som mala problém zapadnut do kolektyvu a pri tom nie som až taký tichi človek len si s niektorými ľuďmi proste nemam čo povedať.A moje obavy boli take že na novej škole nezapadnem a nebudem dosť dobrá a moje vsetky najhorsie obavy sa vyplnini.Vškole sa cítim strašne osamelo mám problem s mojou spolusediacou vôbec si neromumieme sme uplne odlisne ostatne spoluziacky si so svojimi spolusediacimi rozumejú len ja nie na zakladnej škole som mala úžasnú spolusediacu,ktorá sa stala mojou kamaratkou cele moja zs mi strasne chyba a na nove prostredie si vôbec neviem zvyknúť ani na spolužiačky, ucenie toho je strasne veľa a dokonca musím dochdzat pretoze moja skola je teraz v druhom meste.To ze som si vybrala tuto strednu povazujem za najväcsiu chybu v mojom zivote som na dne vsetko sa mi kazi v tej skole nikdy nebud dobra chodim na Pegagogicku vzdy to bol moj sen no teraz je tu a je to čisté peklo.Navise vsetci tam vedia spievat ja nie su aspon trochu sportova zdatny ale ja nie vobec nedavno som si spravila taly trapas na telesne vychove vsetci sa zo mna smiali boloa to hrozne ponizujuce stalo sa to vcera bolo to hrozne.No najviac ma trapi chovanie mojej spolusediacej chova sa divne uz sa ani skoro nerozpravame akokeby mala na mna nervy a nechcala by byt pri mne je strasne odmerana a ja som jej nic nespravila ku kazdemu sa chova normalne ale ku mne nie :( som s toho nestastna preco len ja vzdy musim mat taku smolu len ja vzdy len ja.Velmi ma to trapi z predmetov ktorei na zs isli mi teraz vôbec nejdu.Som na dne zo vsetkoho uuz nevladzem od rana stale vraciam dosiatu vobec nejem a uz ani vobec nejem jedlo som vzdy mala rada ale teraz mi je z neho zle vobec mi nechti vobec sa nesmejem .Uz nevladzem takto dalej pokracovat nemam silu.Stale iba placem vcera som mala taly zachvat
Placu az som sa triasla :( neviem si predstavit ze tam budem 4roky premyslala som aj o prostupe ale nemam kde prestupit. Ja uz nevladzem som znicena a na dne prosim pomoc ja uz talto nechcem dalej :((((((.

Anny46

nejem desiatu

Pozri, v škole sa proste dajú do triedy totálne náhodní ľudia, ktorí spolu veľakrát nemajú nič spoločné, len triedu, v ktorej musia tráviť doobedie. Naozaj nie je teda tvoja vina, že si nezapadla, proste ťa dali do triedy s ľuďmi, s ktorými toho nemáš veľa spoločného a nemáš sa o čom s nimi teda baviť. Tie komunikatívnejšie typy síce vyzerajú, že tam majú milión kamarátov, ale poväčšinou sa s ostatnými bavia len, aby boli v triednej hierarchii niekde, len aby sa mali s kým porozprávať a aby vyzerali, že tam majú priateľov, no v skutočnosti 95% stredoškolských vzťahov končí maturitou. Toto vôbec nerieš podľa mňa.

Ak sa tvoja spolusediaca k tebe nechová pekne (čo môže byť aj tým, že vidí, že si tichšia a teda z teba veľa úžitku v hierarchickom rebríčku mať nebude), tak sa s ńou proste nebav, nikde nie je pravidlo, že máš byť jej kamarátka. Rovnako je to s kýmkoľvek, kto sa k tebe nebude chovať pekne. Akonáhle však nájdeš osobu, ktorá bude mať záujem sa s tebou rozprávať, je hlúposť sa jej zľahnúť a dať si ju od tela, pretože to môźe byť predsa potenciálna kamarátka, aj keby sedela na druhom konci triedy či vo vedľajšej triede ;)

každopádne si zapamätaj:
DO ŠKOLY SA NECHODÍ, ABY SI TAM MALA NAJLEPŠÍCH PRIATEĽOV, DO ŠKOLY SA CHODÍ UČIŤ.
áno, sú ľudia, čo sa im pošťastí nájsť si dobrého priateľa v škole, ale rozhodne ich nie je väčšina :D
Preto tam choď preto, aby ty si dané látky vedela, aby si poprechádzala, dobre zmaturovala... :), nemusela pýtať poznámky od už tak neochotných spolužiakov :) To, že sa veľa učíš je normálne, pomer učiva na strednej a základnej je predsalen iný, to máš tak všade, už nie si malé dieťa :) práve preto choď do tej školy, aby si si na hodine vypočula väčšinu a teda nemala s tým toľko problémov doma. To, že si slabšia v speve či v športe tiež nič neznačí. Niekomu to proste ide, inému nie. Ak chceš byť lepšia, tak to trénuj, ale sama zváž, či ti spev a šport k niečomu bude.
Šport však prospieva zdraviu, odbúrava stres, dáva ti chuť žiť, životnú energiu, formuje ti postavu, produkuje hormón šťastia :) preto ho určite len preto, źe v ňom nie si na telesnej najlepšia nevylúč úplne zo života, určite si nájdeš nejaký, ktorý ťa bude baviť :) pozri, ja som bola celú zš na telesnej snáď najneschopnejší človek. Teraz vynikám vo frisbee a chodievam liezť na skaly a baví ma to neskutočne :) Okrem toho mám z fitka celkom dobrú kondičku a je všetko, ako má byť :)
Každopádne, keď sa cez prestávku už s nikým nebavíš, môžeš si nosiť trebars nejaké knížky, časopisy, niečo, čo ťa baví a určite jedz :) lebo z jedla máš energiu a je dôležité a zdraviu prospešné pravidelne jesť. Nanúť sa aspoń cez veľkú prestávku zjesť nejaké to ovocie či jeden rožok, aj keby si nemala chuť, časom si z toho sprav zvyk :)

ANGEL-DEMON

chod ku psychologovi... ja nechápem ako ťa taká kravina može tak "zobrať" pokial ta nešikanuju, nehádžu ti kvetináče do hlavy tak nie je čo riešiť... do tej školy nechodíš koli nim... a s tou stravou si daj sakra pozor... budes mat potom problemy s metabolizmom, s vahou... lebo doobeda nebudes jest a potom ked domov prides sa nebudeš vedieť dojesť... na čo vyplačkávaš? si zjavne nevyrovnaná, takže chod za tym psychologom... cez prestavku chod preč z triedy a v klude sa najedz vonku mimo niekde.. a so spoluziakmi sa bavit nemusíš... ani ja som si s nimi nemala čo povedať... a čo? našla som si kamošky z druhej triedy a prežila som strednu... upokojuj sa tym ze ti ide len o maturitu... radsej sa venuj nejakym zalubam vo volnom case, športu, chod sa kazdy den prejst alebo behať, čerstvy vzduch ti pomože.. len nesed doma zavretá...

totoni

Toto co popisujes nie je len skolou , kebyvsi bola v psychickej rovnovahe vyrovnas s novym prostredim normalne.
Ty podla toho co popisujes mas psychicke problemy , vyhladaj lekara

osol

Nemate tam skolskeho psychologa? Mozno mas vaznejsi problem. A ked nie, jednoducho sa uvolni, usmievaj sa, z nicoho si nic nerob. Rozpravaj sa s kazdym, akoby nic, potom sa to unormalni.