Nezvladnuteľná, agresívna svokra

Príspevok v téme: Nezvladnuteľná, agresívna svokra
KvetaD

Chcela by som sa s Vami poradiť ohľadom mojej svokry. Má 98 rokov, na svoj vek je veľmi čulá a aktívna. U mňa a manžela býva 6 rokov. Nikdy s ňou nebol problém, bývala milá, hoci sa občas nejaka hádka prihodila. Posledný rok je však neznesiteľná. Chyta bezdôvodne histerické záchvaty, neštíti sa nas aj fyzicky napadnúť, je priliš precitlivela. Vzhľadom náš vek (ja 76 rokov, manžel 79, o necrly polrok 80 rokov) už starostlivosť o svokru nezvládame. Máme len syna, no ten je v zahraniči. Ako mame ďalej postupovať ?

Demencia

A svokra nema penziu? Hradte to z toho plus maly doplatok kazdy. Je tam komplet starostlivost v tej cene aj strava. Bud chces mat pokoj alebo nie, nechajte si penzie a trpte. Nakoniec vas svokra prezije, vsak sa z nej mozte zblaznit, ci privodit sebe ochorenie nejake. Bud, alebo. Je to na vas.

scvokla

Lutujem , nechcela by som dozit toho aby som este v 76 mala svokru ....
Treba jej dat predpisat lieky , lebo nakoniec na ich skoncis ty ...
Treba ju dat do senior- zariadenia , tam je vsetko usposobene pre takeho cloveka , ktory je uz agresivny ...

a_dr1a

V tomto veku uz ma zrejme starecku demenciu. Odporucam obvodneho aby napisal odporucanie k psychiatrovi. A tam je treba s nou ist osobne. On posudi jej stav. Plus mu poviete co ste pisali sem. Psychiater jej zrejme predpise lieky. Potom by ste uz len po recepty chodili k psych. bez nej. Ak lieky nepomozu, tak pouvazovat nad sanatoriom, "dom dochodcov", bud co spravuju VUC alebo sukromne ci cirkevne. Vy ste uz obaja starsi a potrebujete fyz-psych sily pre samych seba, byt v poriadku, pohode. Za pani by ste chodievali pravidelne na navstevy.