nevoľnosť a hnačky

Príspevok v téme: nevoľnosť a hnačky
Ondatra

dobrý deň, vie mi niekto povedať, či existuje korelácia medzi pravidelným pitím alkoholu v relatívne malých množstvách (poldeci tvrdého a jedno - dva pivá večer po práci) a približne každý mesiac sa opakujúcimi zažívacími ťažkosťami (vodnaté hnačky dva - tri dni, ťažko od žalúdka, nechutenstvo, zlé trávenie, pocit plnosti)? podotýkam že sa jedná vždy o takú konzumáciu alkoholu, že žalúdočné problémy nesúvisia s opitosťou a otravou. + ďalšie faktory nesprávna životospráva, kávy nalačno pravidelne, pomerne častá konzumácia surovej cibule, o ktorej sa hovorí že dráždi sliznicu žalúdka.. môže toto vo svojom súhrne nejak takto negatívne ovplyvňovať mikroflóru, prostredie žalúdka a čriev a spôsobovať tieto ťažkosti, gastritídy a podobné tráviace problémy? vďaka za každú konštruktívnu odpoveď

Ondatra

takže potom by asi bolo lepšie ísť za gastroenteorológom lebo to nie je normálne, alkoholu nie je viac, iba je to pravidelné a zeleniny jem práveže dosť, tak neviem.. mlieko nepijem:) len je to riadne nepríjemné teda..

pišta00

No pokiaľ nevypiješ fľašu tvrdého a je to len ako hovoríš 1-2 pivá tak si nemyslím že by to bolo alkoholom, môže to byť kľudne káva na lačno + do toho zlá strava málo vlákniny, málo zeleniny + do toho stres vie spraviť svoje. Ja osobne mám takéto problémy keď vypijem mlieko alebo čokoľvek s obsahom laktózy. Čo do seba dáš to z teba vyjde von... Sprav si poriadok v strave a prestane to. Hlavne ak máš hnačky treba piť viac vody ako v bežné dni.