dobrý deň, vie mi niekto povedať, či existuje korelácia medzi pravidelným pitím alkoholu v relatívne malých množstvách (poldeci tvrdého a jedno - dva pivá večer po práci) a približne každý mesiac sa opakujúcimi zažívacími ťažkosťami (vodnaté hnačky dva - tri dni, ťažko od žalúdka, nechutenstvo, zlé trávenie, pocit plnosti)? podotýkam že sa jedná vždy o takú konzumáciu alkoholu, že žalúdočné problémy nesúvisia s opitosťou a otravou. + ďalšie faktory nesprávna životospráva, kávy nalačno pravidelne, pomerne častá konzumácia surovej cibule, o ktorej sa hovorí že dráždi sliznicu žalúdka.. môže toto vo svojom súhrne nejak takto negatívne ovplyvňovať mikroflóru, prostredie žalúdka a čriev a spôsobovať tieto ťažkosti, gastritídy a podobné tráviace problémy? vďaka za každú konštruktívnu odpoveď
nevoľnosť a hnačky
takže potom by asi bolo lepšie ísť za gastroenteorológom lebo to nie je normálne, alkoholu nie je viac, iba je to pravidelné a zeleniny jem práveže dosť, tak neviem.. mlieko nepijem:) len je to riadne nepríjemné teda..
No pokiaľ nevypiješ fľašu tvrdého a je to len ako hovoríš 1-2 pivá tak si nemyslím že by to bolo alkoholom, môže to byť kľudne káva na lačno + do toho zlá strava málo vlákniny, málo zeleniny + do toho stres vie spraviť svoje. Ja osobne mám takéto problémy keď vypijem mlieko alebo čokoľvek s obsahom laktózy. Čo do seba dáš to z teba vyjde von... Sprav si poriadok v strave a prestane to. Hlavne ak máš hnačky treba piť viac vody ako v bežné dni.