skusenosti - poistovne

Príspevok v téme: skusenosti - poistovne
sipka25

Caute, je to tu trosku mimo temy,ale urcite nie som jedina, kto tu napise o inom ako o zdravi :) zacnem od zaciatku, naco zdrziavat. Dostala som ponuku pracovat v poistovni, uz sa pomaly zaskolujem, a zatial ma to celkom zaujima. Ale.. Kedze nie som uplne hlucha a slepa, viem, ze s poistovnami maju mnohi negativne skusenosti, ci uz od okolia to pocuvam,aj na nete som nasla same staznosti. Akosi mi to neda, tak mozno tu natrafim aj na nejake pozitivne ohlasy. Jednoducho ma zaujima, ci su naozaj poistovne take zle a ozobracujuce,alebo to je len tym, ze clovek sa vacsinou dobrou skusenostou nepochvali,ale ked sa stane nieco zle, tak sa to roznesie velmi rychlo :) budem rada, ak sa medzi vami najde niekto, kto mi napise, ci v negativnom zmysle alebo aj pozitivnom. Ci ste sa stretli s touto pracou,alebo ake mate vlastne skusenosti. Za kazdu odpoved dakujem a pekny vecer!

sipka25

no zatial mam z toho celkom dobry pocit, nejak ma nikto nenuti niekoho nasilu presviedcat, prave naopak, skor sa musim naucit tym ludom vysvetlit, co jednotlive poistenia obsahuju, kedy ich treba a pod. Ja som si hned na zaciatku povedala, ze si nemienim robit zbytocne problemy tym,ze budem ludi do niecoho nutit. Ide o poistovnu Allianz. Myslim, ze je to celkom silna spolocnost,ale takych je na trhu viac, a tak som nad tym uvazovala, keby boli vsetky poistovne take zle a neprospesne pre ludi, hadam by tu nefungovali niekolko desiatok rokov, ale to su len take moje uvahy :)

bagration

ano, je to tak.. poistovne su vnimane dost negativne. Ja sam som mal s nejednou dost negativne skusenosti, nejdem sa tu konkretne rozpisovat. Su ludia, ktori platia desiatky eur mesacne sa tesia sa, ako sa im to "oplati".. ale to zvacsa taki, ktori sa tomu absolutne nerozumeju. A poznal som aj par ludi, ktori ako zamestnanci poistovni sa na to vykaslali, lebo na to uz nemali zaludok.

ANGEL-DEMON

pokial ideš robiť poistováčku... že budeš volať ludom a lákať ich aby sa dali poistiť, tak ta euforia ktoru mozno eraz maš ta prejde... je to hlupost... pokial budes robiť v kancelarii kde za tebou budu realne chodiť klienti a riešiť poistne udalosti,..atd... tak to je OK...
inak nie... ako poistovačka je to blbosť..musiš mať talent na presviedčanie ludí a tí ajtak maju svoju hlavu a nedaju sa nahovoriť na poistenie.. aj ked je dobre... ja som "robila" v poistovni a kamarat mi uzatvoril super poistku aspon.. je to dobra vec.. ale su ludia ktorí su sprostí, ze aj ked idu pracovať do zahranicia nedaju sa ani vtedy poistit a potom ked sa niečo stane tak len krik a plač...a nemaju za čo zalatit zrazu za ošetrenie pytaju od cloveka 20 000€ alebo nedajboh ked clovek zomrie a naklady s tym spojene previest telo, pohreb... je problem... a na to ludia nemyslia...