alternativna medicina

Príspevok v téme: alternativna medicina
michaela1989

Ahojte, chcela by som sa opytat ci ma niekto skusenost alebo ci vie niekoho odporucit , kto sa venuje alternativnej medicine? Lekari tvrdia ze som relativne zdrava, ale mam taky pocit ze v mojom tele nie je vsetko tak ako by malo ( ved aj ako pri tolkom strese, nezdravych potravinach plnych ecok a chemikalii). Usudzujem to zo stavu mojej pleti,kvality vlasov, nechtov, celkova unava, slaba imunita atd. Nemozem povedat ze sa stravujem vyslovene nezdravo ale ani extra zdravo :), ale aj napriek zvysenej konzumacii niektorych zdraviu prospesnych potravin alebo vitaminovych doplnkov, nemeni sa vobec nic, ako keby moje telo nevedelo vstrebat vitaminy alebo co :). A tak som sa chcela spytat ci pozna niekto niekoho kto by mi vedel urobit celkovu analizu mojho zdravotneho stavu, krvy atd. neviem ako to funguje :) ale lekarom neverim a aj tak mi este nikdy nepomohli. vdaka

0vecka

takych som poznal viac zmenili stravu nasli si nejakeho guru co tomu rozumie a diagnostikoval im rozne choroby a o par rokov uz boli chori naozaj

kafe

miška, na to nepotrebuješ odborníka, aby si si odsledovala pleť, kvalitu vlasov.. to predsa zvládneš i sama. Proste pomaly postupne meň svoj jedálniček, aby ti nielen chutil ale bol aj zdraviu prospešný a bola si plná energie. Prejsť z rozmýšľania - kúpiť veľa a lacno - na - kúpiť si kvalitné a chutné potraviny.

Je toho plný internet ako sa stravovať. Piť veľa čistej vody/čaje. Ubrať mlieko a ml. výrobky, biely cukor (máš stéviu, brezový c., hnedý repný c.), bielu múku (namiesto nej používať ražnú, špaldovú.. podľa chuti, ako ti ktorá sadne a bude chudtiť). Nemusíš to radikalne seknúť, len obmedziť. Popozeraj si recepty a skúšaj kúzliť doma niečo - chlebík, raw koláče... Väčšiu pozornosť venuj ovociu a zelenine - zvykni si každý deň na riadnu porciu ovocia ráno alebo v priebehu doobedia (aj voda s citrónom stačí pre začiatok) a tak isto tretinu zeleniny k varenému jedlu. Len tak si poobede večer pochrumkávať mrkvu, kaleráb, čery rajčiny (slovenské čerísi sú úplne neskutočne mňam!). Už som zistila že akákoľvek zelenina zo Španieskla je jednoducho nechutná, kupujem slovenskú, taliansku, českú. Žiadne bio, obyčajnú zeleninu. Keď kupuješ šunku, klobásky, pozeraj či je tam aspoň 90% mäsa. Rybky. Neni to žiadna veda, treba len chcieť, vnímať trochu čo mi chutí, čo mi vyhovuje, skúšať nové veci a ak ma to baví pripravovať, tak si to osvojiť a zaradiť do svojho jedálnička. Napríklad také pšeno a pohánka - jedno sa zdĺhavo pripravuje a druhé mi nechutilo aj keď je to zdravé. Našla som si krúpy a krúpy si robievam (okrem ryže a zemiakov). Hnedú ryžu mi napríklad deti nechceli jesť, vykašľala som sa na ňu a dávam si bielu ryžu s kurkumou (zafarbí ju do žlta a je + pre telo). Proste netreba fanaticky ísť len za zdravími potravinami, niekedy stačí len pridať nejakú drobnosť, čo z klasického jedla spraví jedlo aj zdraviu prospešné.

Ja po tom ako 3 roky ráno pijem ovocné smoothies zisťujem, že mi veľa klasických vecí už jednoducho nechutí - nekvalitná čokoláda napríklad (a to som čokoholik, môžem bez problémov zjesť pol kila čokolády, mliečnej, horkú nemám rada nech je akokoľvek zdravá), chleba, čipsy... ale kľudne jem aj "nezdravé" veci, sladkosti, hranolky. Nie som ortodoxná :D Ale na ovocí a zelenine som už závislá. Keď dva dni nie som doma a nemám svoje zdroje, cítim, že mi to chýba.

Zdravie je okrem iného ukazovateľom toho ako žiješ - chrípka ukazuje na negatívne myslenie, kašeľ potlačovaný hnev.. len je tam veľa iných faktorov ktoré spolu súvisia a nedá sa to škatuľkovať na všetkých rovnako. Negatívne mysliaci človek nemusí mávať zákonite chrípku, prejaví sa mu to v živote inak, nie na zdraví. Takže pokiaľ je v tvojom živote i kus radosti, harmónie, napreduješ, realizuješ sa v živote.. to všetko má vplyv i na zdravie. Iba strava nestačí.

ANGEL-DEMON

zbytočne peniaze vyhadzovať... nieže by si bola rada že si zdravá.. ale ty silou-mocou chceš aby ti niečo našli... to je diagnoza: HYPOCHONDER ! plet, vlasy, nechty su odrazom zdravia! ak máš kvalitné, tak čo tu riešiš?? radšej si najdi nejaký koníček,.. neviem či chodíš do práce kde asi nejaky vykon nepodávaš..kedze maš energiu na to aby si riešila kraviny... najdi si nejaku zalubu, sport, ked sa nudiš..lebo potom len kraviny riešiš...