Depresie

Príspevok v téme: Depresie
Mimiooo

Mam probl ze trpim depresiami.. raz mi je dobre a raz sa mam chuť zabiť. Často som bez nalady,podraždena. A už ma to začina štvat.nemam ziadne zaujmy nic.. občas dostavam amoky po ktorch si nepametam čo sa stalo...som neštastna z lasky.. pred par mesiacmi som sa pokusila predavkovat tabletkami, rezala som si ruky... neviem ako dalej.

Anny46

Sprav si v živote ciele a sny, ktoré chceš dosiahnuť, pracuj na nich postupnými krôčikmi, uč sa (pracuj), začni športovať, šport je veľmi dobrý na psychické problémy a vylučuješ pri ňom hormóny šťastia :) Keď je pekne, choď veľa von, choď na rôzne projekty, do komunít, ak nevieš, čo ťa baví, vystriedaj viacero vecí, niekde sa už len uchytíš, spoznáš nových ľudí, priateľov, partie, potenciálny zdravší vzťah :) píš si denník, je dobré pocity a myšlienky zo seba dostať von. Píš si každý deň 3 veci, za ktoré si v dni najviac vďačná (nejaké okamihy, niečo odpadlo, dobré jedlo, príjemný rozhovor...) . Nie je ťažké si nájsť záujem, no podľa môjho názoru je fajn, ak sa človek rozvíja po všetkých 3 stránkach (intelektuálnej, umelecnej aj športovej) :) možno skús nejaký 1 záujem v každej, budeš to mať vyrovnané :)

Stracky

Necakaj a vyhladaj psychiatra a to co najskor. Vykasli sa na predsudky a chod. Najlepsie uz dnes. Kludne bez aj na pohotovost ak ti je uplne zle az tak ze myslis na samovrazdu. Tvoj zivot za to nestoji ved depresia nie je nic ine ako chemicka nevyvazenost mozgu a nastastie, moderna medicina si s tym vie dobre poradit.

Iiiii

A už keď vôbec nebudeš vedieť, čo máš robiť, tak sa uč hrať na klavíri a fr. jazyk:-) Aj keď sa ti to možno ani nezíde, ale kto ho vie.
Keď som nastúpil do výťahu, tak mi výťah povedal, že: nastupujte, prosím, po jednom a keď sa postavím na váhu, tak tam mi stále len vypíše nejaké nezmyselné tel. číslo.
Neviete, prosím, čo to môže znamenať? Nechcem kvôli tomu zakladať vlastnú tému!

Iiiii

Mala by si si viac cibriť myseľ, aby tvoj mozog lepšie fungoval (napr. krížovky alebo niečo študuj). A občas treba ísť aj na čerstvý vzduch. Vyskúšaj tak robiť jeden mesiac aj napriek tým depresiám a potom daj vedieť, či som ti poradil dobre alebo zle.