Anémia (chudokrvnosť)

Táto diskusia patrí k článku: Anémia (chudokrvnosť)
Anémia (chudokrvnosť)

Anémia je chorobný stav, ktorý charakterizuje zníženie hladinu hemoglobínu pod fyziologickú hodnotu pre daný vek a pohlavie - u mužov je to pod 130 gramu na liter, u žien pod 120 gramu na liter.

zuzulienka9

mne poradila moja vyzivova poradkyna captafer pre zlepsenie vstrebavania z potravy a naozaj to urobilo velmi dobre a dokonca aj po porode mi pomohol prekonat ten sialeny nedostatok zeleza

zuzulienka9

tiež suším cviklu :) a k tomu užívam doplnok captafer pre zvýšenie schopnosti vstrebávania železa zo stravy

zuzka1982

Dobrý deň. S Globiferom má veľmi dobrú skúsenosť aj môj dedko.
Dedko má divertikuly v črevách, čo mu spôsobuje straty železa a tak mu jeho lekár odporučil Globifer tablety užívať 1 denne. Po doužívaní prvého balenia sa mu upravil krvný obraz /hodnoty si nepamätám/ a hlavne nemá krče v bruchu. Navyše sa nemusí ombedzovať pitím mlieka a kávy ako pri ostatných železách.

Alien31

Klasické preparáty s obsahom železa 200-500mg majú priemernú vstrebateľnosť okolo 5% a zvyšok nevstrebaného anorganického železa pôsobí prooxidačne a môže spôsobovať problémy s trávením, zápchy atd. Na trhu je hémové železo kt. je prirodzenou súčasťou rýb a mäsa je telu prirodzené a nespôsobuje gastro ťažkosti. K dispozícii je preparát Globifer, kt. je kombináciou hémovej a nehémovej zložky, tým je vyššia vstrebateľnosť a nie sú nežiadúce účinky.

stastnablcha

moja lekarka povedala ze ma vyborne vysledky s klincami napichanymi v jablku. ze tolko lahko stravitelneho zeleza sa nak nedostane. a susim vela cviklu.. ako susena je skvela aj na vecernu vyzierku :)