o čom sa rozprávať

Príspevok v téme: o čom sa rozprávať
sentess

Ťažko sa to priznáva, ale potrebujem pomoc...
Mám fajn školu, som na gymnáziu, učím sa celkom dobre, mám už približnú predstavu o vysokej škole aj kariére. Robím si rôzne kurzy, učím sa jazyky, veľa čítam, rada chodím do prírody (v nej často maľujem) a píšem príbehy, či skladám básne. Rada pomáham iným, ale ako náhle som človekom, ktorý potrebuje pomôcť, nemám sa komu zdôveriť. Potrebovala by som nejakých kamarátov, inak nič z toho, čo robím nemá pre mňa zmysel a nedáva mi radosť, ak sa nemám s kým podeliť. V škole je to dosť beznádejné – spolužiaci ma odsúdili, pretože sme veľmi odlišní. Veľa ohovárajú iných ľudí, robia si z každého srandu, povyšujú sa a potom rozoberajú módu a nákupné centrá,, chlapcov... ale nič z toho ja neviem rozoberať. Preto je pre mňa možno ťažké nájsť kamarátov. Problém je možno trochu časový – neviem ísť na žiaden krúžok, kde by som ich spoznala. Pretože mám veľa doučovaní (jazykov hlavne), robím si tie kurzy (poväčšinou sama) a musím dosť pomáhať doma, starať sa o mladšieho súrodenca a častokrát rodičia nemajú čas ani robiť okolo domu. Ibaže by som dala snáď aj polku sveta za to, aby som mala osoby, s ktorými by som mohla skočiť na čaj a porozprávať sa, usporiadať si myšlienky a podeliť sa :) Otázne je, ako mám takú osobu nájsť? Ako mám nájsť skutočného kamaráta/kamarátku? Osobu, ktorej sa dá veriť, ktorá je úprimná a ktorá mi rozumie? Dajme tomu, že možno ľudí z iných tried, či naozaj niekoho odchytiť niekde von. Ako sa mám s tou osobou zoznámiť a zblížiť? Príde mi zvláštne len tak niekomu povedať „ahoj“ a ak by som to aj povedala, veľký problém je, že neviem, o čom sa rozprávať s človekom, o ktorom vlastne nič neviem. Skúšala som párkrát a zakaždým nastalo trápne ticho a bolo to pre mňa celé trápne. Ako vy nadväzujete vzťahy?

stastnablcha

aohj, verim ze to moze byt strasne flustrujuce.. vlastne aj poznam ako velmi to moze boliet. jedine co ti mozem povedat ze casom sa to zmenilo, a myslim ze clovek si svoje miesto na svete najde.. asi niesi typ co by pobehoval a lovil, ale napriklad nejake kolektivne cvicenie dost pomaha..

Anonym132

Ahoj
Rozumiem ti aj ja ťažko nadväzujem vzťahy. Si iná a to sa im nepáči. Ale nesnaž sa byť ako oni ,buď sama sebou. Nesnaž sa byť niekym iným ,pretože ak budeš niekym iným tak nebudeš žiť taký život aký by si naozaj chcela. Radšej si nájdi niekoho ,kto je ako ty alebo ťa bude chápať a hlavne mu nebude vadiť taká aká si. Je ťažšie nájsť niekoho takého ,ale určite sa niekto taký nájde. Ale ako to ti veľmi nepomôžem ,pretože ja to mám podobné. Keď chceš môžeš mi napísať mail a môžeš sa mi zdôveriť.