Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som sklamaná sama zo seba

Príspevok v téme: Som sklamaná sama zo seba
Nina_N

Ahojte,

pred pár dňami som ukončila VŠ poslednou štátnicou a už v pondelok som dostala ponuku na vedúcu pozíciu, ktorá sa neodmieta. Jedná sa o prácu vo svetovej spoločnosti, s výborným platom, ale ja som taká neschopná, že prácu nedokážem prijať.
Vždy som bola tichšia, utiahnutejšia a teraz sa desím toho, že mám pracovať v spoločnosti, v ktorej pôsobí vyše 500 ľudí. Vždy som chcela pracovať v oblasti ekonomiky, vyštudovala som ju v zahraničí, dosiahla som úspechy aj pomimo školy, ale teraz zlyhávam.
Poradíte mi, či sa premôcť, alebo si jednoducho nájsť prácu v malom kolektíve a zostať sivou myškou celý život?
Ďakujem za odpovede.

Jax

V živote neľutujeme to, čo sme spravili, ale to, čo sme sa nikdy neodvážili spraviť. Garantujem ti, že neoľutuješ, ak to skúsiš, nech už to dopadne akokoľvek. A rovnako ti garantujem, že v tebe bude smútok vždy, keď si spomenieš na to, že si takúto šancu zahodila.
Z dievčaťa sa stáva žena, keď začne hovoriť "áno"...

celebrita FB

Nina, choď za hlasom svojho srdca. Ja som síce nevyštudovala a viem, že vyštudovať mi nebolo súdené, čím viac som sa snažila niečo si zarobiť a nadobudnúť, tým menej sa mi darilo, vrátila som sa zo zahraničia s dlhmi a prišla som o najlepšiu prácu, akú som mohla mať iba preto, lebo som nevedela, či to, čo sa odo mňa očakáva, je len vtip a sranda alebo reailta. Teraz môžem s depresiou sedieť rodičom na krku.
...V Rakúsku je dobre a zarobiť sa tam dá, ale kto má dlhy tam, bude ich mať aj tu, aj všade. To je asi jedno. Komu boli súdené dlhy, bude mať dlhy, aj keby sa rozlial na kolomaž, tak mi to pripadá :) a komu bolo súdené, aby bol totálny outsider a sivá miška a vysmievaný a ponižovaný všade, tomu sa to bude diať aj doma, aj v zahraničí, aj všade a nevyhne sa tomu nikde :) sorry, tie smajlíky sem nepatrie, idem off

1_Kinga

Ahoj Nina,
ja som bola pred rokom v podobnej situácii ako si Ty teraz a ponuku som prijala. Pracovala som pri spoločnosti BNP Paribas, ale keďže veľmi som chcela pôsobiť v podobnom sektore, tak som ponuku prijala. Pracovala som pre nich rok, ale nakoniec som odtiaľ odišla. Práca bola v pohode, ale ja som si nevedela zvyknúť na taký veľký kolektív, kde si každý závidel ešte aj nos medzi očami. Vo veľkým spoločnostiach sa musíš vedieť presadiť, alebo zlyháš. To, či si nato zvykneš budeš vedieť iba ak sa odskúšaš.
Ja neľutujem, že som túto prácu skúsila, určite je to pre mňa plus, či už v skúsenostiach, ale aj do budúcna a to iba ako položka v životopise.
Nech sa rozhodneš hocijako, prajem Ti veľa úspechov.

Nina_N

Chceli ma kvôli inému jazyku ako maďarčina, ale to nie je podstatné. Problém je práve v tom, že si neverím a ani kus. Bojím sa ako to zvládnem, ale ďakujem za príspevky, zrejme skúsim. Neviem však čo bude ak zlyhám?!

bravender

Ovládaš maďarčinu, super pozeraj sa na to pozitívne preto Ťa chceli. Hlavu hore, vyskúšaj, bude to prvé 3-4 mesiace síce masaker, ale potom sa už budeš len na tom smiať. Musíš si viac veriť.

Nina_N

Študovala som konkrétne v Maďarsku, ale necítila som sa tam ako v cudzom svete, nakoľko som tam bola vždy častejšie ako doma. Priateľov som veľmi nemala, až na jednu kamarátku - spolubývajúcu, vždy som bola utiahnutá, nevyhľadávala som žiadne príležitosti na zábavu.
Viem, že by sa mi nebola naskytla podobná príležitosť a viem aj to, kvôli čomu mám takúto ponuku, ale aj tak neviem či to skúsiť, alebo nie. Už pred budovou sa mi roztriasli kolená, ruky, sotva zo seba vytiahnem slovíčko.
Na starosti by som nemala mať ani tak ľudí zo spoločnosti, aspoň nie tak veľa, ale klientov, komunikáciu s určitými krajinami, ktorej reč ovládam, ale ja sa bojím, že to nezvládnem.

bravender

Niečo mi tu nesedí, vyštudovala si v zahraničí a máš spomínaný problém?
Rozhodne by si do toho mala ísť a vyskúšať, aj keď v korporáciách sa vedúce fleky absolventom neponúkajú. Ono ak by si zlyhala dosť Ťa to môže poznačiť do budúcnosti.
Šéfujem len tímu osmich ľudí a niekedy mám plné zuby toho naťahovania s nimi. Takže ak to zoberieš nastav od začiatku striktné pravidlá, ale buď férová, ľudia sa potom sami vyselektujú, ktorí to neakceptujú.
Držím palce.

Mesačný princ

Ve´d to vyskúšaj, nič nemôžeš stratiť a uvidíš. Ak ťa to nebude baviť, tak vždy môžeš byť tou ,,sivou myškou,, ale takú ponuku už nemusíš nikdy dostať