NAROK NA INVALIDNY DOCHODOK

katkager

Ahojte, ja mám rodičov, ktorí sú v strednom veku a už sú obaja onkologickí pacienti. Ani pri diagnostike ochorenia, ani počas priebehu liečby nebol nikto kto by im pomohol ani poradil ani ohľadom dostupných príspevkov, dávok ani sociálnych služieb v zákonnej rovine, rozhodla som sa písať o tejto téme diplomovú prácu s názvom: Možnosti sociálnej práce pri pomoci so zabezpečovaním sociálnych potrieb ľudí s onkologickým ochorením.

V rámci práce budem robiť výskum zameraný na pomoc ľuďom s onkologickým ochorením v rámci skvalitnenia ich života. Preto chcem poprosiť všetkých, ktorí trpíte onkologickým ochorením (alebo ste 3 roky po liečbe), či by ste mi pomohli a vyplnili dotazník k výskumu : docs.google.com
Mojich rodičov to síce nevylieči, ale pevne dúfam, že to prinesie viac možností pomoci pri zvládaní tohto ochorenia. Ďakujem všetkým, ktorí budú takí láskaví a zapoja sa. Dotazník je anonymný.

Jaja15

Záleží od štádia ochorenia, akú liečbu ste podstúpili a aká liečba vás ešte čaká a celkovo aj od momentálneho zdravotného stavu....Je iný prípad ak ste už ukončili liečbu, ste bez metastáz a nádor sa podarilo zlikvidovať(teda relatívne zdravý človek) a iný prípad ak sa len dočasne prerušila liečba a stav je len stabilizovaný....Žiadosť si samozrejme ale podať môžete v oboch prípadoch...Lekár vám poradí ďalší postup, rovnako ako ktoré lekárske správy doložiť k žiadosti. Posudzovať žiadosť by mal jednak revízny lekár a jednak aj samotná sociálna poisťovňa....

Ipsilon

Ja mám len niekoľko postrehov k tvojej téme. O inv. dôchodok si si mal požiadať hneď ako ti diagnostikovali tvoje ochorenie. Aj teraz si o inv. dôchodok môžeš požiadať, ale po tej celej liečbe sa môže stať aj to, že si sa uzdravil a už ti nemajú prečo priznať inv. dôchodok.
Treba zájsť na Sociálnu Poisťovňu.