Ahoj,
Mam zrejme zvyseny testosteron, som stale vyhadzana, na tvari a v poslednej dobe aj na chrbte a to hodne, mam odrazu nejake tmavsie chlpky aj na bruchu, aj na rukach.. Hlas mi chvalabohu nehrubne, mam ho stale tenky, menstruujem pravidelne. Padaju mi vlasy(=to bude ale nasledkom deficitu zeleza), byvam unavena )co tiez pripisujem tomu zelezu a anemii.).
ako si hormony ustalit na takej urovni aby to bolo v pohode? Hanbim sa to povedat pred doktorkou a nechcem do seba pchat chemiu, radsej by som nato isla prirodnou cestou. Nepoznate nahodou nieco? Bola by som rada..
Hormonalna nerovnovaha a ako nanu prirodnou cestou?
Mohol by pomôcť Klíčkový olej a Lkvb6, pozri stránku liečebnej výživy mojezdravie.sk Pokiaľ si už v menopauze tak aj Balancer.
dominicka ja mam presne to iste nadmerne ochlpenie hlavne na bruchu padanie vlasov ale pravidelnu bezproblemovu menstruaciu... termin u endokrinologicky uz mam ale tiez by som o takej prirodnej liecbe rada vedela lebo sa bojim ze budem mat nejake lieky hormonalne po ktorych priberiem :(
padanie vlasov tiez endokrinologia... a nepises ci sa liecis na anemiu.. ak nie tak treba ist k lekarov (zas) nech ti predpise zelezo...
mne sa inak zlepsili hodnoty po zmene stravy :-) takze..
zaradit do jedálnička ryby , nie len 1x za mesiac, aspon 3x tyzdenne,..
špenat... ja si robievam spenatovu polievku... alebo zapečeny spenat zo zemiakmi a syrom na nete som nasla recept :-)
ale jednoznacne čím skor k lekárovi,... ak nechces príst o vlasy...hlavne
"zrejme" tak zajdem na gyndu nech ti zoberie krv na hladinu hormonov.. a zamysliet sa nad stravovaním... čo sa týka pleti...
a ak máš OK hormony tak treba ist na endokrinologiu lebo nadmerne ochlenie sposobuje aj stitna zlaza...takze..