Ja som si nahmatala koncom augusta aj uvidela nad kľučnou kosťou vľavo zvačšené lymfatické uzliny. Bola som u obvodnej na krvi, potom na sono a až na hematologii mi bolo oznámené, že mám EBV vírus, čo je ako mononukleoza, aj od minulého utorka beriem atb, lebo ma boelo hrdlo a začinal mi zápal stredného ucha. Mám takmer ročného syna, aj bol počas mojej choroby očkovaný (nevedela som, že mám mono, lebo google pri zväčšenych uzlinach spomina iba leukemiu a lymfom), ale reakcie nemal žiadne, ale predsa len sa bojím, či to nemohol dostať, lebo som ho aj pusinkovala. Inak momentálne mi je dobre, iba dosť smrkám.
vírus EBV mononul
prosim ta, lekari su strasne mimo. nad tym sa netreba ani pozastavovat. to z internetu viac zistis ako od nich. na EBV ti nedaju nic, jedine sama musis podporovat imunitu, alebo sa vypytat k imunologovi a on ti moze predpisat napr. Isoprinosine, co je liek na virusy. Na infekcne kludne chod, ale nemaj ziadne ocakavania, su tam hrozni lekari a tiez ti nepomozu nic.
Dnes mi obvodná lekárka poslala na základe výsledkov z hematologie dala výmenný listok na infekčné - ja ale nerozumiem tomu, že keď som u nej si dala brať krv kvôli tým uzlinám začiatkom septembra, prečo mi už vtedy nebrala krv kvôli virusu EBV - veď ona ako lekárka musí vedieť, že zväčšené uzliny sú jedným znakom mononulkleozy.
Mne okrtem tých lymfatických uzlín ie je nič - lebo hrdlo ma bolieva stále v tomto období. Len keď malý v noci mrnčí, tak si ho ani do postele radšej neberiem, ale musím k nemu vsávať k postieľke. Sa bojím, že keby spal v noci tak blízko mňa, tak by to predsa len dostal.
tvoj syn ak by dostal od teba ebv, uz by javil nejake znamky toho. a nemusis sa bat, ebv sa nakazi 90%ludi pocas zivota, tych zvysnych 10% asi zije na opustenom ostrove :) praveze deti sa lahsie vyrovnaju s infekciou ako dospeli
Lebo mi začínal zápal stredného ucha a krčná vttedy ešte nevedela, že mám EBV, ešte som nemala výsledky z hematologie.
preco ti dali ATB na EBV virus? :-o zapalove hodnoty si mala v norme?
Museli ste prísť do kontaktu so slinami nakazeného, stačila nejaká erárna jedáleň so zle umytým riadom, možno na vás kýchol kolega, možno dokonca od príbuzných, čo mali ľahšiu formu a prechodili ju. Sama dodnes neviem, kde a od koho som sa nakazila ja.
Keby som nemala tie uzliny zvacsene, ani by som netušila, že čo mám, lebo v takomto počasi ma hrdlo bolieva furt a o tom uchu som si myslela, že je to prievan. len by ma zaujimalo, ze kde som ten EBV mohla chytiť.
Dobrý deň, určite obmedzte kontakt so synom tak, aby nedochádzal do styku s vašimi slinami, pusinky iba na líčko, majte osobitný pohár a riad. Do mesiaca budete fit, ochorenie odoznie, ale zostáva zabudované v DNA. Pri zníženej imunite, strese, sa môže znova spustiť. Vy by ste sa mala podľa možností vyhýbať fyzickej námahe, brať doplnky na regeneráciu pečene (Flavobion napr. a čaj na pečeň). Dieťa pozorujte, inkubačná doba je mesiac. Pokiaľ v tomto čase zbadáte podobné príznaky, nechajte urobiť odber krvi so zameraním na pečeňové testy a podľa výsledku sa rozhodnete, ako ďalej.