Fóbia z nemocníc

Príspevok v téme: Fóbia z nemocníc
Anezka499

Ahojte. Mam 17 rokov a dost ma trapi taky problem. Pisem sem mozno z velmi cudnou temou, no hrozne ma to trapi. Kazdy mame z niecoho fobiu, no mna trapi tato; strach z nemocnic a nemocnicnych priestorov. Proste mam z toho fobiu. Akonahle len okolo nemocnice idem, tak sa mi zdviha tlak a mam zlu naladu. Je mi aj velmi zle z injekcii. Ked mi beru krv, tak stresujem cely cas a mam stavy na odpadnutie. Ano viem, pisala som ze mam strach z nemocnic, no toto ma trapi tiez. Robim vsetko preto aby som sa tam nikdy nedostala, jem zdravo, snazim sa ist stale cez najbezpecnejsie cesty, vzdy v aute mam pas a akonahle sa ide rychlejsie tak sa sofera snazim spomalit :D ale to uz asi odbacam od temy. Proste co sa snazim nie velmi dobre povedat je, ze mam strach zo vsetkeho co sa tyka nemocnic. dokonca aj temy o napriklad nejakych chorob mi dost zneprijemnuju naladu. Naposledy ked mi zomrela kamaratka na rakovinu, tak mi cestou na krematorium prislo zle pretoze sa priatelky v aute rozpravali o tom, ako trpela, kde jej to nasli, kolko injekcii jej pichali, proste vsetko. No ked na to nemyslim som v absolutnom poriadku. Nic ma netrapi. Lenze najhorsie je to, ked dostanem ten stav a strach z nemocnice. Vacsinou sa to deje len ked je ta tema. Dokonca aj naposledy ked som z donutenia isla na kurz prvej pomoci, tak pustili video, kde dievca doslova trpelo; umieralo, a lekari okolo nej jej nevedeli pomoct. Po 2 minutach som opustila miestnost a sadla si vonku na lavicku a musela som pit cistu vodu pretoze mi z toho prislo nevolno. Mam z toho neskutocnu fobiu. v nemocnici som bola posledne minuly rok v auguste, a automaticky som aj vysla von, pretoze mi tam je zle, velmi vela premyslam o tom, ako niektori ludia trpia z narocnymi chorobami, a je mi ich luto pretoze by som im chcela pomoct no neviem ako. Ked na to vsetko nemyslim, som v pohode. Nemam ziadne problemy ako som uz povedala a je to skvele. No tato "fobia" ma teraz velmi trapi. Ako som uz povedala vic krat, som uplne v pohode, lenze ked pride tema ohladom chorob, nemocnic alebo poliklinik, tak som na uplne inom levely. Prosim, prosim pomozte mi ako sa toho zbavit :( alebo ako to proste nejako prezit... Trapi ma to uz pekne dlhu dobu a je to jedna z mala veci ktora ma tlaci na dno. Nechcem skoncit v depresii. Nechcem vyskusat psychologa pretoze si myslim, ze by to bolo az moc prehnane, a zas viac verim Vam, ze mi s tymto dokazete pomoct. Velmi pekne dakujem za hocijaku radu ktora mi nejako moze pomoct:)) pekny den

Prezyvka055

Ono tie slovenske aj tak posobia takym dojmom. Lepsie su tie sukromne kliniky a tak. Co poskytuju fakt komfort ako doma. No tie statne slovenske stare nemecnice fakt posobia ako keby clovek niekam isiel na jatky :D
Ale netreba sa bat lekari su vacsnou odbornici, obcas je to az na pocudovanie ze v takych podmienkach ake maju co vsetko vedia dokazat.

lexanna4

skus si to v hlave rozumne vysvetlit ze nemocnica je pre zivot nevyhnutnostou je to sucast zivota ktoru musim akceptovat,je to priestor pre chorich ludi a nebudem pri vstupe do nej hned panikarit ale beriem ju ako fakt bez ktoreho sa neda zit.Som realistka achapem an co su nemocnice.Potom skus aj hlboke nadychnutia pri vstupe do nemocnice a neustale si opakuj tieto vety.Tak isto je to aj s injekciami a ludskym utrpenim.Musis asi dospiet a pochopit ze to patri k zivotu.injekcie nie su fobia ale nevyhnutnost pri liecbe zachranuju ludi pomahaju ludom.Nie je strasidlo co sa ho budem bat.Je to realita a skutocnost.Skus sa na svoju fobiu nepozerat ako na fobiu ale ber to ako skutocnost a realitu.No ak je to az take zle tak zajdi za psychologom,nemas co stratit iba ti mozno pomoze.

horcica

Nepripada mi to ako fobia. Len je to neprijemne. Mne je to tiez velmi neprijemne. Takisto filmy, knihy nepozeram, necitam s touto tematikou, ked tam nemusim ist tak nejdem. Ked tam uz som, citim sa zle. Aj podla feng suej maju nemocnice zlu energiu. ;) Proste sa tomu vyhybaj a moc to neries.

Iiiii

Fóbie sa nedá len tak ľahko zbaviť. Možno keby ti kamarátka posielala každý deň fotku nejakej nemocnice, tak by sa to možno upravilo, ale skôr asi nie.