Oplatí sa chodiť s ťažkou depresiou do práce?

Príspevok v téme: Oplatí sa chodiť s ťažkou depresiou do práce?
Adamec

Uz nieco cez rok mam podla vsetkych symptomov takzu depresiu. Pocas tejto doby som sa to snazil prekonat chodit do prace a viest "normalny" zivot, ale uz dalej nemam viac sil.
Moja otazka je chodit aj napriek tomu nasilu do prace, pretoze kazdy na mna tlaci, ze co vsak ti nic neni si zdravy ruky nohy mas, zas budes len stat a ludi oberat o peniaze na davkach namiesto toho aby si pracoval.
Lenze uz fakt sa u mna objavuju samovrazedne myslienky a pokus o samovrazdu.
Ako by ste takuto situaciu riesili?
Osobne sa chcem nechat hospitalizovat zmenit aspon na chvilu prostredie a dufat ze tie stavy prestanu myslite ze ma necha hospitalizovat pri takomto stave?
Lebo uz neviem ako dalej tie ich reci ma skor este viac utvrdzuju v tom si nieco spravit, pretoze si uvedomujem ze som naozaj neni v poriadku a oni to nedokazu pochopit.

ANGEL-DEMON

presne ako napisal KABEL.... a čo čakaš že ked ta hospitalizuju na psychiatrii ze tam čo? že tam budes na nejakej dovolenke? ze sa o teba budu starat ako vo vatičke??? OMYL!!! napchaju do teba lieky, z ktorých ti odíde mozog... síce ti bude uplne všetko jedno aj keby si sral pod seba... ale budes mimo! nepomoze ti to.. chod radsej ku psychologovi, chodievaj na psychoterapie, dá ti nejake veci prečítat domov o tvojej chorobe, budu tam priklady co ako zvládať,... pomoze ti to.. ovšem ak ty sam budes chciet... lebo ked si lahneš do postele chore pupkom štýlom je mi jedno vsetko...tak si nepomozes...
ved si precítaj aj tu v inych temách, kde ludia pisali svoje skusenosti s antidepresivami...ako im odpalili mozog.... a debil z teba po nich bude uz do konca zivota....
**
radsej zdvyhni rit a chod do fitka, na roznych forach som to citala ze to samotní chlapi pisali a radili druhym, ktorí si tiez presli takymto niecim,.. ze upadali do depresie ale rozhodli sa robit nieco so sebou štýlom "ved som chlap nie daka padavka!" a šli do fitka,.. hýbať sa, a v zdrvaom tele zdravy duch...si myslis ze sa to hovori len zo srandy... sa zamysli v prvom rade nad svojim zivotnym stylom... ci ked nie si v práci si len doma zavrety a napchavas sa fastfoodmi.. a fyzicka aktivita ziadna... nejdes sa ani len prejst...
prejdi na zeleninu.. kazdy den ... a zacni jest banany , kazdy den aspon 1... tie su super na dobru naladu,...

Prezyvka055

Zamestnaj sa ako IT technik. U nas vo firme co su IT technici tak celu pracovnu dobu sluchadla na usiach a este aj ked medzi sebou nieco diskutuju tak sice sedia vedla seba ale pisu si cez chaty :D.

Moireal

Dnes je velka vacsina ludi frustrovanych a myslia si,ze to kazdy preziva rovnako,preto nemaju problem odsudit. Mne sa tiez dostalo odsudenia a to mi aj zdravie hapruje.
Nakoniec ten natlak prinuti cloveka pracovat a hladat cesty alebo sa na to vykasle. Dnes vsak vsetko stoji peniaze a pokial clovek nema povolanie syncek,musi si aj na kvalitnu terapiu a vsetko kvalitne,co nutne k zdravemu zivotu vsetci potrebujeme,zarobit.
Takze ja by so sla cestou praca a kvalitna terapia.

Sara01

Rozhodne by clovek nemal robit nieco na co sa naozaj neciti. Ak mate samovrazedne myslienky, urcite vyhladajte odbornu pomoc. Jednoduche je povedat VED MAS ZDRAVE RUKY A NOHY. Povedat cloveku v depresii ze ved si v poriadku je ako keby povedali cloveku so zlomenou nohou, ze sa to musi rozchodit. Len to, ze clovek je chory na dusi, nie je navonok vidno a ludia to co nikdy nezazili, vedia lahko odsudit.

kabel

Ja ti poviem jedno-keby si mal naozaj ťažkú depresiu, tak nielenže nie si vôbec schopný ísť do práce a nejakú činnosť tam vykazovať, ale pravdepodobne nie si schopný ani vypisovať na internet a zaujímať sa o názor iných ľudí. Bol by si rád, že prejdeš na hajzel a napiješ sa vody. Netvrdím, že nemáš depresiu, ale určite nie ťažkú.

Adamec

Moireal v pohode ja to beriem.
Iba mne ide o to ze ja sa v praci ani v medziludskych vztahoch neposuvam v pred koli tejto chorobe.
Preto bud mozem dalej takto pokracovat az mi jedneho dna prasknu nervy a z toho stavu ukoncim svoj zivot co nechcem, alebo sa to pokusit nejako riesit.
Preto sa chcem hospitalizovat lebo ja mozem viest dalej takyto zivot lebo som si uplne isty ze by som si v urcitom momente ukoncil svoj zivot, v praci alebo doma.

Moireal

Nebude sa ti pacit co ti poviem. Mam depresie uz par rokov a teraz este aj fyzicke zdravie posramotene.
Pokial nemas fyzicke zdravie znicene, chod do tej prace, je to lepsie ako ist na psychiatriu a nechat sa dopovat liekmi.
Je vela ludi, ktori by radi sli do prace, ale nemozu, lebo maju kopec zdravotnych problemov. Od najbilzsieho okolia sa vacsinou nedockas toho, ze ti uznaju tvoje pocity a emocie. Len ty sam vies ako to je.
Tak to nevzdavaj a bojuj. Nerochni sa v tom, lebo ti ochorie aj telo a potom to uz bude ozaj problematicke. Vravim z vlastnej skusenosti.