S priateľom sa poznáme už asi 2 roky, chodíme spolu 4 mesiace. Obaja máme 24 rokov a bývame ešte s rodičmi. Keďže u neho máme viac súkromia víkendy väčšinou trávime tam a teda stretávam sa aj s jeho rodičmi a babkou. Všetci sú ku mne veľmi milý.
Ja som veľmi tichý človek a trápi ma že sa nedokážem s jeho rodinou normálne porozprávať. Väčšinou len odpoviem na to čo sa ma opýtajú a som ticho, cítim sa potom hlúpo. Nechcem aby si mysleli o mne niečo zle. Neviem čo mám robiť, ako to zmeniť, aj si hovorím že u musím viac hovoriť, zaujímať sa o nich a tak ale ja to nedokážem.
Niekedy sa už cítim aj hlúpo keď som tam celý deň a som zavretá len v priateľovej izbe, nemala by som problém im doma aj s niečim pomôcť ale neviem sa odhodlať a spýtať sa na to.
Chcela by som mať lepší vzťah aj s priateľovym bratom a jeho ženou ale s tými si už vôbec neviem čo povedať.
Komunikácia s priateľovou rodinou
snaz sa pytat na bezne veci :)
Tak dáš sa na to?ako so rozpísal nižšie?napíš prosím .
No vyzera ze si introvert, na tom nie je nic zle.
Určite nie si hlúpa ked vieš vyjadriť svoje pocity a navyše to chceš zmeniť.Možno majú podobné pocity ako ty a nevedia čo s tym.Čiže:potrebujete prelomiť ľady.Zažiť spolu niečo od čoho sa odvíjaju ďalšie témi a nakoniec zbaviť sa prázdnoty byť sám sebou.Začnem od konca .Buď sama sebou čo aj robíš ale k ničomu to nevedie,pretvarovanie nie je dobrá cesta.Prelom lady tým že zisti co maju radi ostatný clenovia rodiny .Napr .Otec chodí na ryby tak ti rád porozpráva o úlovkoch.Možno to nebude. Uplne naj zaujímavejšia téma ale nejak zaujímavosti napr .či pri rybačke treba biť úplne potichu ťa môže zaijímať.Navyše keď si naštuduješ niečo zaujímavé čo nevie ani on rád sa dozvie nejaku zaujimavosť .nemusia to biť technicke veci skor pokošky atď.Nepovedz že nikto v ich rodine sa o nič nezaujíma.Určite pani domáca dobre varí .....naštuduj si recepty alebo pikošky z gastronómie.Starý rodičia radi rozprávajú ako bolo kedysi kde čo pribudlo a kde co chyba.Mrkni. historiu mesta kde bývate aby si mala niečo...........Keď spolu niečo zažijete grilovačku oslavu alebo len utieranie riadu apropo tvoj frajer je nečinný?Veď v nedelu poobede chodte spolu robiť chlebíčky do kuchyne a upeč bábovku a tď.Pritom bežne debaty a členovia sa zapoja do rozhovoru..Dúfam že som ti pomohol aspoň trochu.