Skusit alebo kaslat na to? (autoskola)

Príspevok v téme: Skusit alebo kaslat na to? (autoskola)
Autíčko17

Mam 17 rokov, o 2 mesiace 18 ale mam strach robit si vodicak. Ide o to ze ja som velmi nechapavy clovek co sa ukazuje aj na mojich znamkach z chemie matiky fyziky inf.. viem ze za volantom by som nestresovala ale vzdy by som mala v sebe taky pocit ze co ak niekomu ublizim. Napr pojdem v tme a niekto mi skoci pod auto.
Hlavny problem je vsak ze ja vobec nechapem ako riadit auto a to mi to uz hodne krat vysvetloval otec, sesta, bratia, mozem menovat. A kedy preradit tak to uz nechapem vobec. Preto viem ze by to boli vyhodene peniaze :/ a navyse spoluziacka mi hovorila ze musi vediet aj dobre kde je co vsetko tom aute a popisat to ked sa napr pokazi aby vedela kde je chyba. Je tu niekto kto vodicak tiez nema a nebude mat?

Autíčko17

Dakujem vam za nazory a povzbudenia ale asi si ho nespravim. Navyse ja som nizka a utla, vyzeram na 14 rokov. Bud tomu dam par rokov cas alebo vobec :)

Krysty88

Ahoj, najskôr by si si asi mala ujasniť, či vodičák chceš alebo nie. Lebo ak nie, tak budeš mať k tomu aj taký prístup a pôjde ti to ťažšie. Mali sme takú jednu a myslím, že ani skúšky neurobila. Ak chceš vodičák, tak potom choď do toho, lebo ceny sa zdvihnú a budeš ľutovať. A je dobré, že sa bojíš, že niekoho zrazíš, aspoň si budeš dávať lepší pozor. Ja som mala tiež z autoškoly obavy, ale mala som viaceré psychické problémy, takže som sa toho zdráhala, navyše bývam dosť nepozorná a veľmi pomaly sa učím. Na prvej hodine sme hneď šli do mesta a to som bola z toho úplne hotová, nevedela som, čo skôr sledovať a priznám sa, že som ani žiadnych chodcov nevidela, kým mi nepovedal inštruktor aby som tak neletela cez tie zebry, že prečo nikoho nepúšťam. A teraz už automaticky, keď zbadám zebru tak pustím plyn a hneď ide noha pred brzdu. Ja som extra antitalent na techniku, takže mi dalo zabrať kým som sa naučila spojka, preradiť, pustiť spojku do záberu, plyn, pustiť plyn, spojka a preradiť. Ale ono ti to potom pôjde samé od seba. Chce to iba prax, o ničom inom to nie je, takže toho, že nebudeš vedieť s autom narábať, toho sa nemusíš vôbec obávať. A je pravda, že na skúškach sú aj otázky z konštrukcie auta, ale ak nebude policajt idiot tak sa nebude pýtať na somariny. Nás sa pýtal fakt také základné otázky, čo by mal každý vodič vedieť, napr. na svetlá, na pneumatiky, kedy prezuť zimné, povinná výbava atď. Ja som čerstvo po skúškach, mám 26 rokov a vôbec neľutujem, že som si ho urobila. Z prvej jazdy som mala také obavy, že som myslela, že odpadnem a nadávala som si, že do čoho som išla, ale jazdu autom som si vychutnávala a teraz sa teším ako si budem môcť voľne kadetade jazdiť. Už len čakať kedy mi prídu papiere :) takže ak vodičák chceš, nepremýšaj nad "čo ak", ale choď si ho urobiť. A basta

I.

Ani ja na tom vodičáku nevidím nič špeciálne. Zajazdiť som si zajazdil, ale vôbec ma to nebavilo. Stále sa starať o oleje, karburátory, svetlá, benzín, pokuty a pod. somariny, na ktoré fakt nemám náladu. Prenechám to viac zanieteným v tomto smere:-)
A z tej autoškoly si pamätám len to, že na Stopku a na červenú treba zastaviť a že vyššia kubatúra má vždy prednosť.

Azii

Určite do toho choď. V budúcnosti môžeš lutovat, že si to neskusila. V dnešnej dobe je auto a vodičák nevyhnutnosť a do budúcna vedieť šoférovať je pre teba plus. Nepodcenuj sa, pozbieraj odvahu a šup šup a nenechaj sa odradiť inymi:-) nemáš sa čoho báť, všetko ta naucia, hlavu hore a ver si, že to zvladnes. A určite nemusíš vedieť všetko o aute, to je blbosť, základ sa naucis v autoškole a zvyšok sa naucis praxou.

ANGEL-DEMON

tak si vodičák nerob,.. poznám ludí ktorí ho nemajú a v pohode funguju... ja mam vodicak 10 rokov, auto nemám... takze na čo mi je? mozem ho dat zaramovat a nad postel zakvačiť, bývam v meste kde sa v pohode všade dostanem pešo, ...

bagration

hlavne rozmyslaj rychlo, ocakava sa, ze od januara zdrazeju ceny kurzov, minimalne o 100 az 150 Eur podla roznych portalov, ale minule som pocul od niekoho, ze mozno aj o viac. To je este vo hviezdach.

Vlaďka0111

Ahoj,
ja som bola tiež totálny antitalent, čo sa týka vedenia auta. Ak som sedela na prednom sedadle vedľa otca, tak som sa bála všetkého, vždy som došla do cieľa s kŕčom v žalúdku. Totálne som bola blbá, nechápala som o čom je vedenie auta, ako to funguje a pod.. Odmietala som vodičský preukaz a aj autoškolu.
Až raz, keď mal otec vážny úraz som sa dala nahovoriť nato, že pôjdem do autoškoly. Mali sme 2 autá, mamina robila od domu na 40 km a chodila autom a ja keď som sa chcela niekam dostať, tak som bola viazaná na autobus. Skúšky v autoškole som zvládla, odvtedy jazdím a práve v októbri tomu budú 4 roky. Autom chodím takmer denne, žiaden strach, všetko je v pohode. Naučila som sa preraďovať, čo - to chápem z mechaniky auta, ale automechanik zo mňa nikdy nebude. :-) Len smelo do toho!

Anonym1322

Preraďovať ťa naučia v autoškole no všeobecne aby si mala prehľad - Na 1 ides keď sa rozbiehaš a potom keď pridávaš na rýchlosti tak počuješ že ti motor hučí voac akoby mal a že nejdeš rýchlejšie aj keď pridávaš ,takže vtedy preradíš. Rozbiehaš sa tak ,že zaradíš na 1 ,pridáš plyn a pomaly púšťaš spojku. Čo sa týka toho ,že sa bojíš ,tak robíš chybu. Chceš dovoliť aby strach kontroloval tvoj život? To že niekoho zabiješ riskuje každý šofér ,ale riskujeme každý deň hneď ako vstaneš z postele . Bez risku nieje život. Aj ja si teraz robím vodičák. Neboj sa všetko ťa naučia. A ak aj tak nebudeš vedieť ,tak čo stratíš ? Aspoň si môžeš povedať ,že si skúsila a dala si do toho všetko. Lepšie ako potom o 40 rokov lutovať ,že nevieš šoférovať lebo si sa bála a možno keby vtedy keď si mala 17 tak by si sa naučila :)