Psychicky problem som z toho uz vycerpana

Príspevok v téme: Psychicky problem som z toho uz vycerpana
bobba

Neviem ci sa tu niekto najde kto ma pochopi, alebo porozumie. V hlave mi furt pochoduju myslienky ako si robim starosti a uz fakt niekedy sa citim akoby som blaznila. Pred rokom mi velmi vazne ochorela mamka.Jej obezita jej ku tomu dopomohla, no 2 mes.bola na pristrojoch a nedavali jej ziadnu sancu. Ja som tie dva mesiace fakt zila len pre nu. Denno denne v nemocnici pri nej, pomahala som v com som vedela. Bolo to hrozne obdobie. Syn,manzel a praca isli uplne bokom.Nik neveril,ze sa z toho dostane a dostala sa.Potom som si ju ku nam zobrala nedokazala ani chodit,ani vykonat potrebu nic.Vo vsetkom som jej mojim usilim pomahala a mala som strasne vela energii,a mamka sa z toho dostala dokonca aj schudla co jej zdravotne len pomohla.Vsade na kontrolach,ze to bol zazrak.Mna to psychicky ubrala hodne energii.Ked sa z toho dostala isla byvat k sebe domov k mojmu otcovi. Kde je uz 6 mesiac a zial, nedava si pozor na stravu,vratila sa k zlym stravovacim navykom. Ona si asi mysli,ze lieky jej pomozu a budu drzat pri zivote a jest moze kolko chce a co chce...a potom ked ju lcovek upozorni urazi sa a nahnevane povie ved ona nic neje...ano a z coho potom pribera. Ja som potomto vsetkom otehotnela a v novom roku cakame prirastok. Vsetko si na seba beriem, mam tazke tehotenstvo. Som na rizikovom. Mam stale nevolnosti,som slaba,vysilena. Plus tieto starosti s mamkou. Hovorim si nemozem brat za nu zodpovednost to sa neda, pridem od nich cela vystresovana,co sa zas s nou deje...proste aj si poviem nezaoberaj sa s tym, ale moje podvedomie ma nepusti.Hladam sposob ako jej pomoct a popritom mam sama dost so sebou a zivotom o rodinu. Uff neviem ako stopnut myslienky,neviem ako si dat rady...a proste to stopnut...zit zivot kludne tesit sa. Ved ja to uz vobec neviem a to cakame nas dalsi vytuzeny prirastok.

Lucia19766

ahoj, chcem ti povedať že aj ja som si prešla niečim podobnym...nebola to mama ale manžel...a možem ti povedať že pokial jej nedaš slobodnu volu robiť to čo chce a vie ONA tak sa budeš stale trapiť....Boh nam dal najvačší dar aky nam mohol dať a to slobodnu volu sa rozhodovať a konať tak ako uzname za vhodne.....ani on ani nikto nam do nej nemože zasahovať...može nam poradiť ale nie prikazovať ...Ty si dcera matky a preto nerob mamu svojej mame ale bud jej dcera ..čiže miluj ju ..pomahaj jej...porad jej ale akceptuj jej konania a volu....ak sa nechce zdravo stravovať tak to akceptuj ..ona vie aky to može mať / ale NEMUSI/ nasledok a napriek tomu to robi...odovzaj ju Bohu do jeho svatej vole...a modli sa aby jej to už neuškodilo...sv Faustina hovorievala že vždy sa snazila pomocť ak sa dalo skutkom...ak to nešlo tak slovom a ak ani to nešlo tak vždy ešte ostavala modlitba :)) a to možeš urobiť aj ty..:))) Teraz si uživaj že si tehotna a teš sa na babatko :))

ANGEL-DEMON

...tvoji surodenci sa spoliehaju na teba,..ze je o matku postarane... komunikuj s nimi, povedz im ze musis oddychovat teraz, ze nech sa postaraju o matku oni teraz... ked sa nechas vyuzivat tak sa poradit nedá... to sama musis si povedat "dosť!"

bobba

Nie som jedinacik sme 3. Len ty 2 sa zaujimaju aj s mojim otcom ked je zle aj vtedy v kute. Vsetko he len na mne. Dana su za to mozem.Je to tazke kiezby som vedela mysliet sama na seba a hlavne teraz na moje babo. Mat v hlave vypinac a dost. Urobila som vsetko v mojich silach. :-(

ANGEL-DEMON

si jedinačik ze len ty okolo nej skáčeš...? a otec ked si ju bral sluboval v dobrom aj v zlom???!!! nie?!! ma sa o nu on starať ak vie...
a ty sa staraj v prvom rade o seba, chces zdrave dieta nie? tak chodi k nej co najmenej, 1x za mesiac uplne staci...radsej bud doma, vyloz si nohy a oddychuj...koli dietatu! ked nie koli sebe..

I.

Podľa mňa si sa vďaka všetkým tým problémom dostala trochu takpovediac do mánie a nevieš to zastaviť. Je to niečo ako závislosť a závislosti sa väčšinou považujú za niečo nie príliš dobré.
Keď máš rizikové tehotenstvo, tak máš o dôvod menej riešiť rizikový život dospelého človeka.
Ak máš takú povahu, tak to ťažko zastavíš. Možno len tak, že si to vykompenzuješ niečim iným.