Dlhá ranná príprava do školy

Príspevok v téme: Dlhá ranná príprava do školy
Iva19

Ahoje,
som prvý rok na intráku a nejako si neviem nájsť systém a ráno mi celá príprava cez hygienu, raňajky a líčenie trvá dlho. Dlho myslím takú hodinu aj nejakých tých 10 minút. Najhoršie to je keď vstávam na ranné hodiny kedy je ešte tma a moje spolubývajúce ešte spia. Svetlo zapnúť nechcem aby som ich nebudila tak sa snažím nejako natrieskať zo všetkým do kúpeľne no aj tak sa vždy zobudia.
Čo môžem to si už pripravujem večer, takže ráno by som sa mala len obliecť, umyť, namaľovať, vypiť kávu, niečo zjesť a koniec. Ani sa nelíčim výrazne, len korektor, špirála, obočie, proste klasiky do školy. Neviem kde potom zabijem toľko času.
Moje spolubývajúce to zvládnu za takú pol hodinu a hovoria, že si len musím nájsť systém. Lenže ja si ho nájsť neviem.
Má alebo mal niekto podobný problém? Bojím sa, že keď to bude takto pokračovať tak do mesiaca ma spolubývajúce prizabijú :D :D

ella811

No ja vstanem na pól siedmu cca. Dám si raňajky, urobím si desiatu, ale väčšinou desiate veľmi nejem. Potom si idem umyť zuby, učešem vlasy namaľujem trošku, ale to netrvá dlho. Pripravím veci do školy. Ešte mám väčšinou času veľa, tak čítam knihu. Potom si spomeniem keď už mám ísť, že nemám si čo obliesť(skriňa plná oblečenia) vyberám a vyberám, až dačo vyberiem, keď sa oblečiem, ta si rozcuchám vlasy, rýchlo si ich znovu začešem a až potom si obvykle spomeniem, že ma dnes skúšajú, alebo je diktát, písomka...Noo rýchla sa drvím na test. Potom naraz vyberám veci na telesnú, ktorú mimochodom tiež máme , len som zabudla, zamykám dvere, beriem tašku, beriem bundu, striekam voňavku,beriem vreckovky, zhasínam svetlo, zasúvam fľašu s vodou aj dáždnik do tašky, znovu striekam voňavku a dezodorant, hodím ho na posteľ, konečne zamknem a idem do školy a čo sa stalo? som tam druhá, stíham sa všetko nadrviť, lebo test je až na druhej hodine, tak zistím, že učiteľka na prvej chýba, tak sa môžem učiť na tretiu hodinu, kde je zhodou okolností tiež test, tak sa učím na tretiu hodinu, potom cez prvú prestávku na druhú hodinu a píšem test na druhej hodine, preberám si otázky z testu čo bude na tretej hodine(ktoré si myslím, že by mohli byť) zatiaľ mi tikajú v hlave hodinky, píšem test na druhej hodine, začínam sa potiť, škoda, že dezodorant leží na mojej posteli..., test dopíšem, aj ten na tretej hodine, potom zistím, že na piatej ma skúša, ale všetko sa zomelie s nejakým divným šťastím a ja mám na koniec jednotku, niekedy. A že vraj žiaci toho nemajú veľa hmmm? :D

pomocnica

To máte iba jednu izbu či čo? Takže v kuchyni si kávu môžeš urobiť. Dáš si urobiť vodu. Do pohára pripravíš kávu, ak máte kávovar tak si urobíš proste v kávovari normálne. Nečakaj kým vychladne trošku, ale za ten čas zabehni umyť tvár, namaľuješ sa a upravíš vlasy. Vypiješ kávu. Umyješ zuby. Jedlo si priprav keď je to možné deň vopred a ak nie, tak potom si ho priprav keď sa zobudíš. Neviem či ješ raňajky, ale ak áno, tak si ich daj s kávou. Do školy si priprav veci deň vopred večer.
Ak nie, tak si urob desiatu, urob kávu, vypi kávu, urob vlasy, make up, priprav do školy, hoď do tašky desiatu a vodu a knihy a ideš.
Ako ti niečo môže trvať až hodinu a pól? Asi to maľovanie čo? No to sa stáva, ale pohni si trochu aby si potom bola kľudná. :)
Veľa šťastia. :)