Korytnačka zimuje

Príspevok v téme: Korytnačka zimuje
Little Turtle

Ahojda.
Mám dve korytnačky, samca a samičku. Kúpila som ich v roku 2012 v zime. Nikdy mi nezimovali. Samička je staršia a keď boli obe malé, tak som ju liečila v Harmančeku, mala zapálené oči. Mohlo to nejako ovplyvniť ich zimovanie? Lebo doteraz mi nijako nezimovali, len teraz samcovi nejako zbledol pancier a už mesiac vkuse neotvoril oči, i keď sa hýbe. Nechápem tomu, lebo samica je v pohode a mám obe v normálnom akváriu, tak či je to možné. Čítala som, že vodné korytnačky potrebujú na zazimovanie špeciálne podmienky, tak neviem..
Ďakujem za rady

Deria

Ja zasnem! Ako je mozne, ze si niekto zaobstara take exoticke zviera, o ktorom nevie ani zakladne veci? Preboha, ved pre kazde to zvieratko je utrpenie, ak nema to, co ma mat, ci uz spravnu teplotu, svetlo, cistu vodu, velky priestor, atd. Uz si mala s nou byt davno u veterinara. Iste mas rada svoju korytnacku, tak sa porad s veterinarom a nastuduj si laskavo vsetko o korytnackach!!

Leuska123

Podla mna, ked ich mas doma v akvariu s konstantnou teplotou, t.j. teplou vodou a tym istym svetelnym rezimom- teda tu ziarovku, tak oni nevedia, ze nastala zima... mne vodne korytnacky nezimovali nikdy a ono sa to tusim pri vodnych do nejakych 3 rokov ani neodporuca a ked by pri zimovani nastala chyba tak hrozi, ze by si nasla na jar mumiu... ja som tento vikend akurat dala spat moje suchozemske, lenze ja ich mam vonku a uz sa zahrabavali same...
kazdopadne, pancier by nemal vobec menit farbu, tam sa nieco deje.. myslim, ze ma studenu a spinavu vodu, vtedy sa zapaluju oci.. a dost dlho cakat, uz mesiac teda trpi, to uz moze byt aj fatalne...