Mám neskutočné škriabanie hrdla už tretí deň. Strieda sa to raz na pravej a druhý deň na ľavej strane, niekedy na oboch. Najhoršie je to ráno po prebudení. Vtedy ako by mi pílkou v hrdle škriabal. Nemôžem poriadne jesť ani piť. Ešte tak chladnú vodu ale nič teplé. Keď niečo vypijem teplé tak sa škrabanie zhorší. NIekedy zas ma tak škriabe nepríjemne že mi slzia oči z toho. K lekárke som sa vybral včera ale má dovolenku a zastupuje ju lekár s ktorým nemám dobré skúsenosti a pacienti od neho odchádzajú preč. Na pohotovosti som bol, taká mladá lekárka neskúsená tam robila.. Ani vyter neurobila, povedala že si mám kúpiť nejaké kloktadlo, lieky na bolesť a nejaké antibiotikum mi predpisala, ale to len tak na slepo vybrané že má veľa nežiaducích účinkov. Odbijú pacienta aby mali pokoj. Beriem paralen, jem cesnak, cibuľu nič nepomáha. Všetko čo užijem pomôže len na krátko a potom mám pocit že sa to škriabanie zhoršilo. Budím sa zo spánku, dusí ma na kašeľ. Hrôza...
Takže prosím poradte mi ak poznáte nejakú domácu samoliečbu, nejaké babské či chlapské rady aby som sa toho škriabania zbavil. Kloktať kloktám ale mám pocit že je to ešte horšie. Cukríky mentolové na bolesť tiež ale pomôžu len na krátko. So zmrzlinou nechcem experimentovať lebo v minulosti mi buď pomohla alebo bolo ešte horšie.
Prijal by som vaše overené skúsenosti a rady. Dík
Hrozné škriabanie hrdla, babské či chlapské recepty?
Ja Ti odporúčam Bactoral - orálne protizápalové probiotikum. Mam odskusane na bolesti hrdla :)
Nastrúhaný zázvor, alebo aj zo zázvoru čaj. Taktiež pomáhajú propolisové kvapky, alebo propolisové cukríky, slepačia polievka s chilli papričkami. Bolesť hrdla sa dá zvládnuť aj bez ATB.
Recep to je rada?
Ty si mu pomohol teda
tea tree olej ;)
Chlape ty by si mal rodit , aby si vedel co je skutocna bolest , nie skuhrat jak besny nad posratym zapalenym hrdlom
Vidno tu reakciu ked je chlap chory
Chudacik , vsetci ho obskakujme a lutujme , pockaj to este dostanes aj soplicek :-)
Kup si JOX roztok. Ten si naried a kloktaj. Tak rano a vecer, maximalne na obed. Viac uz nie, je dost silny.
Ak tam mas infekciu, tak moze pit denne antisepticke caje na hojenie napr. nechtikovy-kamilkovo-repikovy. Pripadne medzi kloktaniami JOXom skusit kloktat tinkturu kostihoja. Ak sa nemozes doma liecit, tak potom cez den cmulat septilen. Ak mas v hrdle nejake afty, tak to bude boliet bez ohladu na kloktanie. Zmierni to trochu ten kostihoj /ale nesmies ho pit/. Potm sa pozri len po cajoch, co vytvaraju nejaky film, povlak a su vhodne na sliznice. Napr. chutny slizky slez maursky.
Alebo si kup nejake antisepticke pastilky, ktore obsahuju niektore latky proti bolesti.