Ahojte .Mam problem niekedy sama so sebou. Pricinu mojich nalad vraj ovplyvnuje obdobie ako prechod na jesen. .cez niektore mesiace..moze to byt pravda? Su dni ked som kludna v pohode a su dni ked mam vnutorny strach :( najhorsie je na tom ze nemam ziadnych priatelov..ale mam muza ,dieta..ale aj tak sa citim tak ako sa citim..vela ludi ma ohovaralo..ze,da je divna..hrozna..pocula som to..brala som s to k srdcu..ale uz postupne mi to je jedno ,viem byt aj ja taka k ludom.
Som naladova
každá sme nejaká no nie,
Mesačný princ, no rada nad zlato. :o) Taká typická, ja som výnimočný a vy ostatní ste divní, keď to nechápete. :o))
Naďa, ľudia nemajú radi tých, čo sú náladoví, pretože im je to nepríjemné. My totiž nedýchame vzduch, my dýchame, obrazne povedané, dušu tých druhých. A keď niekto do svojho okolia, aj keď verím tomu, že u teba je to skôr nechtiac ako chtiac, generuje vlny strachu, úzkosti..tak sa nediv, že sa od teba odťahujú a sú odmeraní a ako tvrdíš, ohovárajú ťa. I keď je na zváženie, to mnohí. Vina je na tvojej strane, aj na ich. Že nie sú schopní odolať tvojej *ponuke* vlastného nezvládnutého duševného stavu..akým je tebou spomínaný strach. Tvoja vina je, že si dovoiila samej sebe zmeniť sa na strach. Tak ak ti môžem poradiť, skús sa zamyslieť, čo u teba tie stavy strachu vyvoláva a skôr, ako sa naplno prejavia, zastav ich vlastným rozhodnutím. Presuň myšlienky k niečomu príjemnejšiemu..máš dieťa, začni mu čítať rozprávku, hraj sa s ním. jeho radosť ti pomôže zmeniť vlastný duševný stav. Nepôjde to hneď a ľahko, ale máš celý život na to, aby si sa to postupne učila a zvládala to stále lepšie a lepšie. Rady typu..hľadaj porozumenie u druhých sú hlúpe a nezrelé..správne je..rozumej sebe a potom porozumieš aj druhým. :o)
Ak nejakým spôsobom vyčnievaš z bežného štandardu alebo sa inak správaš ako ostatná majorita, tak ťa spoločnosť zákonite vylúči. Prečo, pretože má strach. Ľudia sa odpradávna báli nepoznaného a vôbec to nemusí byť tvoja náladovosť skôr nepochopenie. Ako ty samej seba, tak aj nepochopenie ľudí voči tebe a predsudky. Nerieš to. kto chce kam, pomôžme mu tam. Obklopuj sa len ľuďmi, ktorí ťa budú brať takú aká si :) nebude ich možno veľa ale aspoň budú stáť zato :)