Strach z vlakov

Príspevok v téme: Strach z vlakov
mamstrach

Dobry den. Mam strach z niektorych dopravnych prostriedkov, alebo ako to nazvat. Napriklad ked sa pozeram na vlak, hnusi sa mi to . Nie je to ani tak strach ako odpor. Porovnala by som to k fobii z pavukov, proste nebojite sa ze vas ten vlak zabije, ale striasa vas z toho pohladu. Ja to mam tak hlavne ked sa pozriem dole na kolajnice, minule som vystupila z vlaku a na vedlajsej trati stal dalsi, takze som prechadzala medzi dvoma vlakmi ked v tom sa jeden pohol, uz odchadzal a mne sa strasne zacala tocit hlava, musela som zastat a zavriet oci. Podobne je to aj s lodou. Mensie mi nevadia, ale ked vidim celo lode a jej spodok, ako rozraza tu hlboku vodu, je to ten isty pocit. Tiez ked lod zatrubi striasa ma z toho. No najhorsie zo vsetkeho su tunely. Ked sa pozriem v metre do tunela cela sa trasiem, je mi to neskutocne odporne. Pritom mam cestovanie rada. Neviem ci to spolu suvisi, ale je to dost otravne. Myslite si ze je to normalne?

Januska3

Ja mám teda podobný problém, po tom ako som zažila hávariu vlaku v mojich 13 rokoch mám panický strach sadnúť do vlaku...neviem ako to mám riešiť, keďže pracujem dosť ďaleko od domova a jediná možnosť cestovania je cestovanie vlakom. ..poradte mi prosím ako to prekonať

I.

Ja ich tiež nemusím. Ja na rozdiel od teba veľmi nerád cestujem, už len predstava ma desí:-) Keby človek nemal toľko potrieb, tak nepoviem, ale jesť, raucherpause, WC a tak ďalej. Ešte aj riť z toho človeka bolí. Sedieť jak taký car na tróne.
www.youtube.com
Už mi normálne chýba, že tu nerobím show (vám isto nie).
Dnes ma napadol len tento vtip: tak si idem po chodníku v Tatrách a okolo mňa prešiel medveď, povedal: brum, brum, brum, brum a išiel ďalej. Neviem, asi mi len chcel povedať, že súhlasí s mojim názorom, že mäso zo svišťa fakt chutí niečo medzi kamzíkom a orlom kráľovským:-)