Dobrý deň chcela by som sa opýtať. Je zlé keď zjem veľa cestovín? Mám ich veľmi rada a chcela by som vediet že či sa z toho veľmi priberá prípadne s čím by sa mali jest. Vadí ak si k tomu dám trochu aj kečupu a syr? Koľko by som tak mohla zjesť aby som nepribrala? Ďakujem za odpoveď dopredu
Cestoviny
Anonym123 dakujem za odpoved a este sa chcem spytat ale je stale lwpsie ked si dam cestoviny ako keby som si dala vyprazany rezen so zemiakmi alebo segedinsky gulas alebo nie?
Z cestovín sa priberá. Ale keď bude tvoj kalorický príjem nižší ako tvoj kalorický výdaj tak schudneš. S každým zjedeným jedlom tvoje telo prijme určitý počet kalórií ,čo je pre telo niečo ako benzín pre auto. Lenže za deň sa aj hýbeš a s každým pohybom spáliš určitý počet kalórií. Čiže ak zješ za celý deň napríklad jedny cestoviny tak zješ napriklad 300 kalórií ,ale ty ideš behať a spáliš 400 kalórií ,čiže tvoje telo spotrebuje viac energie ako si jej za deň dala ,takže musí energiu zobrať z tuku čiže chudneš. Samozrejme naopak ak zješ za deň 500 kalórií a spotrebuješ 100 tak priberieš. V realite sa tie čísla pohybujú okolo 1,500 až 2,500 kalórii za deň a behom spáliš menej alebo viac ,záleží natom ajo dlho bežíš a atď.