Derealizácia

Príspevok v téme: Derealizácia
ja8

Ahoj. Nájde sa tu niekto, kto trpel DR (pripadne aj DP, ale ta uz trochu ustúpila) a vyliečil sa z toho? Da sa z toho vyliečiť vobec uplne? Mne sa spustila pred 3 mesiacmi (k tomu na zaciatku aj silná depersonalizacia, ta trosku ustúpila), dezorientácia v case (kolko je hodin, aky je den v týždni), velmi zhoršená pamät, horšie videnie, po mesiaci DR nastúpila nespavosť, hucanie/pískanie v hlave, nezáujem o vlastný zovňajšok, o priateľov a známych, o pracu ( bola to nová praca mojich snov, o ktorú uz som prisla), zhoršená komunikácia, nulové emócie.... Psycholog, psychiater, neurológ absolvované ( vraj nejde o duševnú poruchu, a teda riešenia v podstate nedali ziadne).
Prosim o rady vazne tych, ktorí si tymto syndrómom skutocne prešli a ako sa z neho "vyliečili", dakujem.

ja8

I. a ty si to mal? No lenze ja mam k tomu uz viac ako 2mesiace hucanie a pískanie v hlave, čo mi robi problem a veľký, a tiez pamät uplne v kybli, uz 3tt si vsetko musim vsetko pisat- formou denníka, este aj co som jedla a pila, inak by som nevedela...

I.

Radšej sa uč po francúzsky a hrať na klavíri. Netreba to zanedbávať, lebo sa ti to raz môže vypomstiť, aj napriek všetkým možným ochoreniam:-)

I.

Treba len počkať, kým to prejde. Hlavne to maj v paži a budeš sa cítiť o dosť lepšie. Keď sa na to budeš zameriavať, tak ťa to bude trápiť o to viac.

Re: ja8

Da sa pisat aj tu, ale tu je to take opozdene.

Najlepsi je online chat, kde sa da vsetko hned vyjadrit.

Zatial k danej teme napisem, ze kto to nezazil, netusi, co za hnus to je! Bezmocnost a pocit uplneho konca.

Momentalne sa to snazom vzdy, ked to na mna pride, ignorovat a verit, ze to je len opat ten sprosty pocit, ktory sa ma snazi oklamat, ze sa nieco deje.
A dalsia vec, ktoru som z ten rok a pol zistil je, ze to najskor suvisi s potravinami, ktore pozivam a s prekyslenim organizmu.
Ak sa citim fit po gastro stranske, citim sa fajn aj po psychickej stranke. To je na dlhsiu debatu.

re: ja8

Ahoj, som ti pisal uz minule, ze ja to mam vyse roka a zlepsilo sa to, len to je tazko povedat. Nemam problem popisat, ak mi das mail.

ja8

Derealizácia ale myslim nie je symptóm pri skleróze multiplex, ty mas na mysli asi skor dezorientáciu, a to je nieco ine