zhnusena z vysokej skoly

Príspevok v téme: zhnusena z vysokej skoly
kejty1111

ahojte. tak chodim do prveho rocnika. som ten typ baby ktora vzdy stresuje kvoli kazdej malej pisomke, ktora sa po skole doma este uci, a chodi aj na doucovania, a do skoly sa vzdy tesi. no teraz sa nieco zmenilo, a skola sa mi zhnusila, neviem ci to je tym ze to je vysoka skola, ale.. mam z toho velke psychicke problemy. nechce sa mi tam chodit. su na nas velmi zli, nudi ma to tam. ich pristup, ucenie, vsetko. nevidim v tom zmysel... neviem sa prekonat a oreorientovat sa na taky mod ze ano zvladnem to. stale som znechutena, smutna, uz sa tak neusmievam.

anopresne

cau, prve dva tyzdne vsade kde prides su o nicom. Uvidis, za chvilu si zvyknes na vsetko a ako povedal Jatt, ked si doma neutapaj sa v bolestivych myslienkach. Velmi skoro si zvyknes, hovori sa, ze clovek si zvykne aj na sibenicu, dovtedy vela stastia.

Jaja15

Na VŠ je iný spôsob štúdia ako si bola naučená zo strednej.....k tomu osamelosť, keďže tam zatiaľ nemáš "blízku dušu"ktorej sa môžeš vyžalovať alebo si len tak cez deň zablbnúť.....neber sa tak vážne, daj tomu čas....už teraz s tým aj tak nič neurobíš, vydrž aspom prvý semester a potom uvidíš....hlavne tomu daj čas, odísť zo školy môžeš aj neskôr, detto prejsť na inú VŠ....

Gabs_T

Ahoj,
ja som tiež v 1. ročníku na VŠ, konkrétne na LF UPJŠ a moje pocity sa rovnajú Tvojim. Medicína bola vždy mojim snom, na SZŠ som problém nemala ani s učením, praxou a ani so spolužiakmi, ale tu sa cítim totálne osamelá. Neviem si nájsť kamarátku, je to o to horšie, že nebývam na internáte, ale nebaví ma vôbec ani škola, predmety, proste nie je to to, čo som čakala.

Jatt

Ja som štúdium na prvej zahraničnej VŠ započal ako 13-ročný chlapec - tínedžer. Spočiatku som mal menšie obavy, ako zapadnem do davu 19-25 ročných osôb. Na prekvapenie mňa, rodičov, kamarátov som sa po necelom mesiaci stál obľúbeným medzi študentami i profesormi, dekánmi, rektormi. Bol som jeden z najlepších na škole, doučoval som aj o 10 rokov starších študentov, častokrát som sám do tej-ktorej témy priniesol nové, mnou objavené poznatky, čo v profesoroch vzbudzovalo obdiv i závisť. Každé skúšky som spravil excelentne a excelentne som "dobojoval" aj celú VŠ. Pri druhej VŠ už boli počiatočné obavy, samozrejme, menšie.

Osobe, ktorá založila tému by som stručne poradil, aby sa vo voľnom čase snažila obmedziť čas, ktorý venuje myšlienkam na školu a aby zvyšok voľného času venovala relaxu akéhokoľvek typu, podľa osobnostných a fyzických charakteristik danej osoby.

Mesačný princ

Presne pre toto som na vysokú nešiel, lebo by som sa tam nič nové nenaučil a ja stresy nepotrebujem. Stačí, že som určitý čas učil vysokoškolákov :D

Moireal

Nebud na seba taka prisna. Treba najst rovnovahu medzi oddychom a skolou. Musis sa naucit vypnut a relaxovat.
Vyska je vzdy tazsia nez stredna,lebo toho ucenia je skratka viac ale zavisi to od teba, ako sa k tomu postavis. Ci ti ta skola stoji za tu trochu stresu alebo je toho privela a skusis radsej iny odbor. Je to tvoje osobne rozhodnutie.
No a vzdy mozes zaujat postoj, ze urobis co sa bude dat, alebo nebudes sa trestat, ked nebudes vediet vsetko. Ved nikto nevie vsetko. Niekedy je uspech, ked sa len na polovicu naucis. Samozrejme su ludia, co prejdu skolu na 3 a taki, co chcu same acka. Nech uz sa rozhodnes akokolvek, je to v poriadku, lebo je to tvoj zivot. Drzim palec,aby si bola spokojna s vlastnym rozhodnutim. :)