lupiny

julishka

Viem, že píšem neskoro, ale aj ja som mala hrozný podobný problém s lupinami. Objavovali sa na celej pokožke hlavy- naozaj maxi veľké a ako bonus orámovanie vlasatej časti šupinkami Pre tento problém som 2-krát navštívila kožnú lekárku, ktorá mi doporučila KERTYOL- po ňom mi asi 4 dni aj po najjemnejšom pošúchaní spadla z hlavy spŕška lupín, po čase však už vôbec neúčinkoval. Pred tým som ešte používala aj NIZORAL, ktorý taktiež neúčinkoval. Riešenie viazlo aj na dosť veľkej dĺžke vlasov (poniže zadku) a v hustosti vlasov. Tieto faktory mi dovoľovali si vlasy umývať max. raz do týždňa- keďže mám 14 rokov a chodím do školy. Potom mi však ocko priniesol HEAD&SHOUDERS - variant s kondicionérom a lupiny pre mňa akoby prestali existovať- úple zmizli. Keďže ho už používam dosť dlho a stále účinkuje vrelo ho odporúčam každému, kto má problém s lupinami.

miruš

Čaute,
mne pomohol šampón Head&Shoulders.

Ale lupiny vznikajú aj v dôsledku stresu, preto sa, milí moji, nestresujte a užívajte si život plnými dúškami.

tina

Ahojte, chcem sa opytat na selen, lebo mam lupiny, mala som ho 1krat a okrem toho, ze mam vdaka selenu zdravsie vlasy a omnoho lepsi zrak velmi tento mineral nepoznam, teda, neviem, ci ho mam uzivat dalej alebo nie.

sissa

ja som mala tiez takýto problem ale zacala som pouzivat FRUCTIS a uz po druhom umyti lupiny zmyzli.ja ho stale pouzivam a to si raz tyzdenne umyvam vlasy.200ml stoji okolo 70sk.ahoj a napis ako si dopadla

vikina

Ahojcek...no ja som mala s lupinami problem asi 5 rokov a bola som z nich uplne zufala..nic nezaberalo. Raz som vyskusala Head & Shoulders a naozaj po 2 tyzdnoch som uz nemala ani lupinku. Odvtedy uz neviem co je to mat lupiny...pouzivam ten sampon stale, su rozne druhy na rozne typy vlasov. 200 ml balenie ta vyjde na 150,- Sk. Vyskusaj, pomohol uz viacerym ludom co poznam :)

Alternativa

Tvorbu lupin vyvolava aj mozny nedostatok : vitaminy B12, B6, F a selen. Okrem premastovania pokozky, odporucanej vlasovej kozmetiky /najlepsie s obsahom selenu/ skus obohatit svoj jedalnicek o tieto zlozky pripadne aj formou potrav. doplnkov. Odporucam B komplex a urcite selen.