Stredna škola :((

Príspevok v téme: Stredna škola :((
Nazblaznenie

Ahojte :(( Mam 15 rokov prave som nastupila na strednú školu.Vždy som mala problem s nadväzovanim vztahov v kolektíve.Som čisto v dievčenskej triede.(odbor kadernička ale to asi nieje podstatné).Ide oto že si neviem predstavit že tam budem 3 roky.Nemam tam ani 1 kamaratku ja niesom sympatická im ony niesu sympatické mne.Už vidim aj náznaky posmievania.Som vnútorne nevyrovnaná.Mam aj nižšie sebavedomie.Rozmýšlala som o 1 riešení.Pôjdem k psychologovi aby som vedela ako fungovať na novej škole a prestúpim.Myslite že sa dá kedykoľvek počas roka prestúpiť na ten istý odbor aj taka istá škola s rovnakým zameraním len v inom meste?Chcem začať odznova.Viem svoj vnútorny problem som mala riešiť cez prazdniny ale ja blbá neviem čo som robila :(( aj ja si chcem najsť kamaratky.Nemyslim si že som nejaka škrata chodím normalne upravena aj oblečená.Ja fakt neviem ani moc komunikovať nič.Myslite že stym mi psychológ pomôže? :((( ja važne neviem čo mam robiť prosím napište mi niekto :(((( ďakujem za prečitanie popripade rady :(((

zita 05

Strednú školu s rovnakým odborom môžeš zmeniť kedykoľvek, ak na tej novej majú voľné miesto. Radi Ťa zoberú. Ale na Tvojom mieste by som to určite nerobila. Do novej školy chodíš iba pár dní a tak, ako Ty nepoznáš spolužiačky ani ony nepoznajú Teba. Daj tomu čas. A hlavne si nemysli, že každý kto sa na Teba pozrie, Ťa ohovára. Možno sa rozprávali o tom, aké máš skvelé tričko alebo ako s Tebou nadviazať reč. Neboj, utrasie sa to. Držím palec!

adr1a.

My sa niektori zo strednej doteraz v sukromi stretavame, navstevujeme) vinsujeme si k sviatkom, dokonca aj na dovolenkach sme spolu boli) a to su uz tolkee roky)) poznam ich deti, oni mna, aj karierne sa kontaktujeme. To iste zs ci vs. Minule ma v obchode zastavil jeden ze jeej, my sme spolu chodili do skolky :D vedel dokonca moje meno aj priezvisko) ja jeho nie)) bol mladsi)

adr1a.

Ahoj Nazblaznenie.
Co pise vega 2 aj pomocnica, je pravda) Hlavne aj v tych rozdieloch pohlavi, myslenia spravania chovania ai, co sa tyka) preto mam blizsie k muzon aj ich mam radsej, nez zeny) Ten psycholog je ok napad volba moznost. Okrem ineho ti moze pomoct v tvojom sebavedomi, komunikacnych zrucnosriach, zvladani stresov ai.
No ak ti mozem poradit, neprestupuj na inu skolu. To je nieco podobne ako pri sikanovani. Ak sa chce sikanovany vyhnut sikane - alebo ho chrania rodicia a myslia si, ze prestupom na inu skolu mu pomozu, nie je to vzdy tak. Lebo sikanovany, "obet" ma v sebe nieco "nespecificke" a zaroven konkretne znaky spravania chovania, to nieco v sebe, co sa da krasne podrobne opisat a specifikovat, co tych druhych na nom pritahuje, láka, vycitia to z neho. Identifikuju ho. No ide o to, ze prestupom na inu skolu sa nic nemeni (lebo vsade su sikanujuci rebeli frajeri vodcovia dominanti ovce stado podriadeni submisivnejsi ai ai rozne typy ludi osobnosti). Takze sa ti moze stat inde to iste co teraz a tu. Historia sa bude opakovat. Chapes? A len si pritazis navyse starostami typu - skorsie vstavania kvoli cestovaniu do skoly v inom meste, neskorsie prichody domov a tym aj tvoja vacsia unava, strata casu co si mohla venovat zatial sebe rodine volnocasovym aktivitam zalubam zaujmom, plus financie na cestovanie ai. Ak by si sla na intrak tak zas peniaze navyse a pozor, aby sa ti neopakovalo co teraz, ze v skole mozno pohoda no na intraku utrapy co riesis teraz tu na tejto skole.
Takze skus vyhladat pomoc toho psychologa a spravnymi krokmi pristupmi, mozno zmenami chovania spravania ai mozes dosiahnut co chces.
Toto vsetko ta len posilni. Lebo zivot je vlastne boj) Prides do praxe zamestnania a tam sa mozes stretnut s tymto istym no s kolegami nadriadenymi. Alebo v sukromi v partnerstve v kamaratstvach v rodine.
A mozno nie je byt zle ani byt sam) Naucis sa samostatnosti, zoceli ta to, budes vediet ze spolahnut sa musis v zivote hlavne sama na seba, ze si musis vystacit aj sama. Vsak skola ti zabera iba cast z celku z celeho dna. Ale zvysok si mozes uz korigovat rozhodovat urcovat podla seba - kamoskami priatelkami rodinou zaujmami zalubami ai. Chapes?) Proste aj tymto sa stanes silnejsou zrelsou osobnostou. Aj toto ta bude formovat zocelovat.
Upriam sa na ciel. A tym je byt kadernicka. A nestaci byt kadernicka. Ty chces byt predsa najlepsia kadernicka! ;) takze skolu ber ako cestu k dosiahnutiu svojho ciela. A potom pridu prax zamestnania, mozno skusenosti vonku v zahranici, ci vlastna kariera podnikanie tu doma.
A este nieco. Tym ze si tichsia vnimava, mala by si mat aj lepsie pozorovacie schopnosti. Intuiciu ai. Skus sa zapozerat na to vase triedne zlozenie. Lebo nikdy tam nie je jednoliatost. Je to kolektiv. Zivy organizmus. A tym aj pestrost ako je samotny zivot) Cize sa tam najdu triedne krasky, milacikovia oblubenci vodcovia, potom stado co ich nasleduje ci chce byt v ich priazni blizkosti milosti, potom tam vsak najdes aj hrstku takych, kam patris aj ty. Individualistky pohodacky introvertky samotarky ai. Skus si ich vyhliadnut a priblizit sa k nim. Pozorovanim zisti, cez co sa da k nim dostat a priblizit (nazory myslienky postoje konicky zaluby hudba knihy strava obliekanie sveronazor viera sport umenie kultura ai ai). To ti na kontakt a zblizenie sa s nimi ulachci a pomoze. Ak chces)

pomocnica

vega 2- no ale chalani sú iní ako dievčatá. Chalani sa pohádajú, potom pobijú, potom sú znovu kamoši jak nič a rehlia sa zo seba. Baby si závidia, jedna je pekná, tá čo je vodcovský(lepšie povedané manipulátory) typ tak stiahne všetky aby sa s ňou nebavili :/ smutné, ale takto to na školách niekedy funguje. :/
Ale môžeš určite psychológa vyskúšať. :) Mohol by ti pomôcť.
Ale nemáš ani mimo toho nejaké kamošky, kamšov, frajera? Lebo v škole nemusíš sa s nimi baviť, aj keď to nie je zase ideálne, veď treba mať aspoň nejakú spojku, keď napr chýba aťď. Ale mimo školy sa môžeš baviť s tvojimi kamoškami so základnej, alebo takto nie?
PS:môžeš si nájsť nejaký krúžok, tam by si si mohla nájsť kamošov, s ktorými budeš mať aj podobné záujmy...
Veľa šťastia pri spoznávaní. :-)

vega 2

Ahoj :),, no podla mna rozhodne nikam na druhu skolu nechod. Ja tiez ked som siel na strednu, prvy rocnik, nepamatam si presny cas, ale tiez zo zaciatku som nesadol do ziadneho kolektivu, ziadny kamos,, tiez cisto chlapcenska trieda,, no po 4. roku sme boli tak skvely perfektny kolektiv, ze nas ucitelia povazovali za najpriatelskejsiu triedu v skole,, mam viac skvelych priatelov z triedy aj co som uz x rokov po skole,,

Len vydrz,, nerob si predsudky o spoluziackach, neposmievaju sa ti, keby alebo si len vsimli, ako si sama, sa pozreli na teba, a ty si si domyslela, ze sa ti vysmievaju,, nemysli takto :P,, do mesiaca sa urcite uz budes mat s kym bavit :)

ANGEL-DEMON

toho psychologa jednoznačne vyskušaj,.. určite ti poradí, ak by ti aj "nesadol" jeden zajdi za inym.... a čo sa tyka kamošiek... do školy sa chodi učiť... ja som iez nemala v skole kamosky , v mojej triede absolutne,... z druhej som si časom nasla 2.... som uz nejake roky zo skoly preč ale absolutne s nikym niesom v kontakte, nebola som ani na stretku po 5 rokoch.... najlepsie je na nikoho sa neviazať, budeš aspon sebestacna.... nepotrebuješ snad za ruku vodiť...ako daktore spolu ešte aj na wcko chodia... dobre že jedna druhej nevytierajú...