Vysoky tlak - chripka

Príspevok v téme: Vysoky tlak - chripka
Luky22

Dobry vecer mam 22 rokov maval som od 18 rokov liekyy na vysoky tlak doktor mi ich vysadil a meral som si tlak a drzal sa v hadnotach od 120-140 /60-80
Obcas vrchny tlak do 150 max vyskocil
Ale teraz mam bolesti hrdla , cely horim (qle teplota neni) a citim sa slabyy dost
Lekar mi nedaval antibiotika ze nech to skusim vylezat bez liekov

Ale mam teraz zvyseny tlak 149/70 a velmi neklesa a dal som si aj tensiomin a velmi to dole neslo moze chripka sposobovat ze ten tlak je vyssi? Je pocas chripky vyssi tlak? Neviem cim to je a dost ma tk stresuje

Načo_meno

Síce je to už pravdepodobne off-topic, ale v tých večerných hodinách mi ušlo, že lieky na zníženie TK už sú vysadené, ospravedlňujem sa. Joleen, ďakujem za opravu :)

Matyo

Samozrejme každá choroba zvyšuje tep aj krvný tlak srdca. Podľa toho čo píšeš, tak máš zvýšený iba systolický, diastolický je fajn, ak máš kvôli tomu strach zájdi za doktorom nech ti predpíše betablokátor, pretože ten liek čo teraz berieš asi nie je vhodný, keďže očividne ti nezaberá. Po chorobe by si mal niečo zo sebou robiť, zmeniť životný štýl lebo pokiaľ nemáš žiadne ochorenie srdca, tak brať lieky na tlak v takom nízkom veku nie je nič sľubné do budúcna, treba s zamyslieť kde je chyba...

Luky22

Nechapem com mam ten tlak zobrrem tsbletky 1/2 tensomin 4x magnesiu. 2 x cesnskove tbl , 2x b complex, vit c, zinok,vit e l, arginin, pravidelne aktivne cvicim venujem sa sebe ...

A dnes zase dam si rano vitsminy,minersly tlak 130/70 hodinu na to uz 147/70 dam tensomin tlak klesne a dva hodky na o zase tlak 147/70 pritom cely den skoro sedim lezim mam klud

Joleen

Načo meno : omyl kvoli chripke to nemôže byť ale kvôli kontraindikáciam liekov a kvoli liekom ano. Choroba a lieky sú 2 rozdielne veci

Načo_meno

Ahoj... keď máš z lekárne nejaký voľnopredajný kombinovaný liek na chrípku a prechladnutie (theraflu, paralen grip, coldrex, nurofen stopgrip, panadol plus grip, robicold, aspirin complex, modafen) tak tie môžu tiež zvyšovať tlak, preto nie sú vhodné pre srdciarov...