Začiatok školského roka, a ona už smúti že sa končí

Príspevok v téme: Začiatok školského roka, a ona už smúti že sa končí
Peťa18

Mám kamarátku maturantku (o ročník staršia) a na strednej jej bolo po celé tie roky dobre. Problémom je, že od začiatku septembra už rozmýšľa ako sa to všetko končí a že už to nebude nikdy ako predtým. Chytá ju riadna depresia a slzy má veľakrát na krajíčku. Snažím sa jej vysvetliť že je ešte len september a nech žije v prítomnosti a dobré chvíle nás ešte len čakajú, ale ona sa cez to nedokáže preniesť. Nepoznáte nejaký iný spôsob ako ju rozveseliť aby zabudla na to že je to jej posledný rok?

pomocnica

Vieš čo? Keď chce ona smútiť a tým smútením si zabiť celý posledný ročník, tak nech smúti, ale ty si ho užívaj a keď je rozumná, tak jej dopne, že ešte môžete zažiť za ten jeden rok kopec zážitkov a aj potom sa budete všetci stretávať...tak nech nepreháňa. Hlavne si ňou nekaz aj ty posledný rok, lebo celý rok ju predsa nebudeš presviedčať o tom, že je iba september, keď už bude za ten čas aj júl. V júli nech si aj poplače kľudne. :)
Žiaden zaručený spôsob neexistuje, iba rozumné zmýšľanie a vyrovnanie sa so prítomnosťou a žitie v prítomnosti a nie v budúcnosti! :)
Pekný ročník. .:-)