Dobry den. Mozno mi niekto z vas vie poradit co by som este mohla vyskusat aby sa mi konecne upravilo travenie. Problemy mam vyse dvoch rokov. Nafuknute brucho s bolestami, uplne tvrda, stolica cierna, tvrda, dvakrat tyzdenne, uplne biely jazyk. Skusala som koloidne striebro, spirulinu, chlorellu, psyllium, oreganovy a kokosovy olej, GSE, protipar.kuru h.clark, probiotika, enzymy, aloe.....na mna proste nic neposobi, co inemu pomoze, moje creva uplne odignoruju. Som zufala, ozaj uz neviem co este skusit, vsetko stalo kopu penazi. Mam totalne znecisteny organizmus, vidim to aj na svojej pleti... Budem vdacna za kazdu radu.
Neviem si napravit travenie
tak pri tom stravovaní sa teda vobec nečudujem... o 10 je tovje prve jedlo? ved to je pozde...!!! ak by si len vtedy vstala OK...
ale ja ked o 4 vstavam o 6 mi začina zmena v práci kde za 8hodin dvyham bremena nakladam na palety... tak by ma vykotilo....od hladu
tak napriklad u mna: ranajky: omeleta z 1 alebo 2 vajcia, kus papriky, alebo paradajka, celozrnna žemla alebo grahamovy rozok so syrom alebo paštetou,... a som najedená na cele doobedie...
na obed dnes som robila napriklad zapečene zemiaky s brokolicou...
ja robievam zeleninove jedla... ešte včera som mala zeleninovu polievku s vela zeleninou čiže to mam zaroven aj ako hlavne jedlo..
**
striedam zeleninovu polievku, zapečenu zeleninu,... rizoto zeleninove alebo hubove,... s tofu... ked mam chut na mäso spravym si kuracie pečienky s ryžou... potom zase špenatovu polievku... také jem ja.... na večeru jedávam jogurty....
Dakujem!!
Testy na celiakiu aj na krv v stolici boli negativne. Jedine laktozovu intoleranciu mi zistili.
V prvom rade treba urobiť vyšetrenie stolice na okultné krvácanie (čierna stolica), ak už bolo urobené a je negatívne, odporúčam konkrétne probiotiká "colon dophilus" a "vigantol" (vitamin D vo svojej najpotentnejšej forme). A taktiež by som neriskovala rôzne "osvedčené" kúry, ako napr. protikandidová dieta, delená strava atď. Treba jesť, na čo má človek chuť (samozrejme za predpokladu, že všetkého s mierou). Takéto pre telo neprirodzené šoky majú tendenciu veci len zhoršiť. Ak zmena, tak skôr v podobe pravidelného denného režimu, ktorý zahŕňa aj pohybové aktivity, najlepšie v prírodnom prostredí (beh a bicyklovanie v prašných a splodinových lokalitách, napr. na ceste a chodníku pri vozovke, neodporúčam). Dôraz treba klásť na pravidelnosť, aj v cvičení, aj v jedení, aj v spaní.
Urcite mas celiakiu
Moje stravovanie tazko opisat, pretoze sa stravujem velmi rozne. Mam za sebou niekolkotyzdnove protikandidove kury (neuspesne), normalne stravovanie a aj prejedanie. Momentalne sa stravujem tak, ze rano nalacno citronovu vodu a ovocie, okolo desiatej chlieb, na obed vacsinou varene a na veceru tiez len nejaky chlieb, jem ale dost vela zeleniny, ci uz ku chlebu alebo k masu.
pitie žihlavoveho čaju..nič?
pohybu máš dosť?
vláknina- vločky denne do jogurtu, mliečne vyrobky nezabera?
napiš nam svoj jedalniček..
čo ješ na ranajky, obed, večeru...?