Dá sa naučiť zaspať pri svetle?

Príspevok v téme: Dá sa naučiť zaspať pri svetle?
pandorasport

Ahojte, som v poslednom piatom ročníku na vš. Bývam s novou spolubývajúcou čo v noci chodí neskôr spať. Problém je že veľké svetlo zhasne, niekedy aj lampičku, ale píše do ntb. postele oddeľuje len malí stolík čiže ked vedľa mojej postele píše na ntb a ťuká do neho tak jednak ten zvuk aj svetlo z ntb spôsobujú že nemôžem zaspať. Minule som ju o poljednej poprosila či by to nevypla. Tak neochotne súhlasila a ťukala si na posteli na mobile. Prosila som ju o dohodu či by sme nemohli nejako mať noční kľud aspoň o 0:00 ale bola dosť neochotná vraj ona sa na skúšky učí aj dlho do noci. Ja viem, že takto nezaspím ale neviem čo mám robiť. Nútiť ju nemôžem a neviem či dohoda tuná uspeje. Má pravdu ona? Je nefér odo mňa nútiť ju vypínať pc v noci? Zatiaľ sme dobre vychádzali aj sme pokecali len toto je taký kameň úrazu a bojím sa že čo.
Napadlo ma kúpiť si nejakú šatku na oči vraj niečo také špeci existuje a do uší štuple ale neviem či takto zaspím, a či je to zdravé dlhodobo tak fungovať. Čo robiť? :(

zuzi74

Mate na izbe kupelnu? Nech si ten notebook zoberie tam a tuka na nom aj do rana. Mne by to tiez vadilo a stuple do usi neznesiem. Ci je to skodlive netusim, ale pchat si ich kazdu noc do usi sa mi nevidi prilis hygienicke.
Existuje predsa nocny klud, tak nech sa dievca zamysli. Ja by som jej to dala najavo, aj keby uz nemala so mnou do konca skols. roka prehovorit.

Prezyvka055

Spacia maska a stuple do usi:
-odkaz odstránený-

ale najlepsie bude si najst spolubyvajucu s podobnymi zaujmami .. ja som bol sice na internate len na strednej ale my sme mali gamersku izbu. Vtedy frcali hry ako world of warcraft, counter strike, quake 3 .. a prakticky kazdy den sa hralo a svietilo snad do 4tej.

vaporwave

ked som si raz hladala novy podnajom bola som na obhliadke jedneho bytu, kde jeden z ubytovanych maval problemy dokonca aj ked niekto chodil v noci po byte ..

ano pri svetle sa da super spat :)) ja s tym mam bohate skusenosti, kedze spavam cez den, niekedy aj za zvuku vrtaciek, a ludia samozrejme chodia aj po byte viac ... osobne som ale ziadnych spolubyvajucich na izbe nikdy nemala, to len ked som mala priatelov a tiez sa stavalo ze som spala pri tom ako oni pracovali na pc pri svetle :)

ja si to vysvetlujem tak, ze si asi viac precitlivela a zaroven je tam nieco akoby z tvojej strany akt dozerat/kontrolovat co sa deje v tvojom okoli, nedovera v neho ze ked ty zatial spis, ostatok ti moze ublizit, okradnut ta a tak (lebo ono ked clovek spi to je taka zranitelna poloha..).... ked ti to vadi mala by si vymenit spolubyvajucu (lebo pochybujem, ze jej sa zachce menit svoj denny/nocny rezim na kt je uz dlhsie zvyknuta kvoli tebe)

0vecka

inak ono som si fsimol ze vela ludi to fakt nechape... tiez mam akurat podobny problem a vsetci na mna pozeraju ako na debila ze co robim problem ale fakt je ze niektori ludia jednoducho nezaspia a preto mame nocny klud. Na vyske som pocul o typkovi ktory spal bezne zatial co jeho spolubyvajuci si zavolal dvoch kamaratov a spolu popijali asi 2m od neho a vobec s tym nemal problem.

hlavne nenechaj zo seba spravit debila ja to povazujem za absolutne ignoranstvo a egoizmus ked povies niekomu ze nevies spat a on spravi nejaku kozmeticku zmenu a tvari sa este oduto. to je podobne ako keby si fajciar zapalil u teba v byte.

0vecka

akoze imho urcite su nejake pravidla ktore ona porusuje.. akurat ze ak sa budes na nu stazovat tak budes v izbe s niekym kto bude na teba nasrany... ja by som poziadal prelozit k inej spolubyvajucej

Jaja15

Nie je problém zaspať pri svetle...u teba je ale problém inde - a to že vieš že spolubývajúca nejde spať ale niečo robí pri tebe....Veľa ľudí zaspáva pri televízori, aj maličkým deťom ak sa boja sa necháva pri zaspávaní rosvietená lampička....Tvoj problém by mohlo vyriešiť presťahovanie postele, aby bola jedna pri jednej stene a druhá pri druhej, jednoducho sa otočíš tvárou k stene....ale skôr myslím že je to také psychické že nevieš zaspať ak v izbe po ktorej niekto behá, resp.niečo robí....v tom prípade by to chcelo len ústretovejšiu spolubývajúcu....