Ako sa rýchlo a efektívne naučiť ANJ?

Príspevok v téme: Ako sa rýchlo a efektívne naučiť ANJ?
vysokoškolák

Potrebujem poradiť ako sa dá rýchlo a efektívne naučiť ANJ. Mám taký problém, že som nastúpil na vysokú školu kde bohužiaľ mám aj tento predmet. Vysoká ma baví ale obávam sa že nezvládnem tento predmet a nechcel by som odísť z VŠ len kvôli jednému predmetu.
Problém je v tom, že po anglicky ako tak rozumiem, ale neviem odpovedať po anglicky, nedokážem zložiť vetu. Potreboval by som s tým pomôcť napr. aký je nato najlepší spôsob, ako sa učiť tento jazyk efektívne a pomerne rýchlo? Vopred ďakujem :)

I.

Ak to chceš tak ako to chceš, tak je treba, aby si denne napísal aspoň 15 viet na rôznu/e tému/y, pričom pri tom použiješ aj slovník.
Nič viac ti netreba.
Neviem, ktorý génius vymyslel, že sa jazyk najefektívnejšie naučí komunikáciou v škole?! Keď však tie deti nerozumejú tomu, čo učiteľ hovorí, tak si s ním ťažko pokecajú.
Ja sa teraz učím po francúzsky najnovšou metódou, dám si takú čiapku a môžem si vybrať, buď si dám el. šoky alebo si pustím do hlavy slovíčka. Raz som stlačil jeden, aj druhý gombík a dopadlo to tak, že vždy keď som povedal nejaké slovo po francúzsky, tak sa mi začala triasť hlava.

Fantasyi

To ma vela ludi, dosledok nasho skolskeho systemu vyucby jazyka.

Uc sa cele frazy a pozeraj filmy s titulkami. Musis sa tomu venovat ale denne, aspon tu hodku.