Ahojte. Mám problém s ktorým si neviem rady. Týka sa to chlapov, už odjakživa sa pred nimi hrozne moc hanbím, neviem sa správať prirodzeno, mam obavy, že niesom dosť dobrá. Nechcem nič pokaziť, nechcem aby bola na mne vidno tréma, Hanbím sa s niekým ísť na rande napr. si sadnúť na kávu, čaj...pretože to ma stresuje ešte viac, že som s ním a okolo ďalších 500 ľudí...a môžem sa strapniť...
Teraz nedávno som sa nakoniec odvážila ísť na jedno rande, ale to som si musela vypiť (asi deci tvrdého ), pretože som mala strašny stres, hrozne som sa triasla, možno by som aj odpadla z toľkého strachu. Teraz cítim strašne výčitky, že nedokážem ísť len tak vkludes chalanom, ktorý sa mi páči von... :/ Moje sebavedomie, bolo celý život podkopávané rodičmi, spolužiakmi, priatelmi ... Je to hlboko vo mne zakorenené , ten pocit menejcennosti, aj keď zo mňa vyrástlo krásne dievča, ktoré dostáva už iba komplimenty a nápadníkov mám dosť. Ale moje rany z minulosti sa nezahojili. Samozrejme ten stres neprežívam pri každom chlapovi. Iba pri tom, ktorý sa mi páči.. S ostatnými dokážem vpohode komunikovať všetko, dokonca mám viac kamarátov chlapov ako bab ...
Keď už sa dostanem do kontaktu s niakým pre mńa priťažlivým mužom, trebars v práci, že ho musím obslúžiť tak som síce v napätí ale tú chvílku zvládnem...no von by som s ním nedokazala ísť ..
Čo by ste mi poradili ? Nechať to tak ? Bojovať so strachom ? Viem, že so všetkým sa niečo dá urobiť !
Ešte taká malá informácia z minulosti..prekonala som panické záchvaty a SF ..s ľudmi vôbec problémy už nemám, skôr ich vyhľadávam, aj robím prácu kde som denne v kontakte s množstvom ľudí. Kedysi by to bola nočná mora a nevedela by som si to ani predstaviť...len s tými chlapmi som to stále ešte neprekonala ...Prešla som už ale dlhú cestu kedy som všetko prekonala, bez alkoholu a niakých utlmovákov...Nechcem si to teraz kaziť tým, že začnem piť !
Ak máte niake rady tak dajte :) Ešte som rozmyšlala , že začnem chodiť cvičiť ako fakt, že sa nato dám..Začnem riadne makať ...To by som potom mohla byť viac odolná voči stresu pri chlapoch, čo poviete ? :D Nemyslím, ale kôli telu ale kôli tomu, že cvičenie je psychicky veľmi prospešné :)