Ako sa mám učiť efektívne anglický jazyk?
Nikdy som tento predmet nemal v obľube, ale vždy som ho mal ako povinný predmet. Na strednej som z ANJ aj maturoval, ale nikdy som sa ho neučil na vyššiu úroveň, zmaturoval som z tohto predmetu na 3. Išiel som na technickú fakultu a zistil som, že aj tam je ANJ :/ a hneď po prvej hodine tohto predmetu som dostal pocit že práve kvôli ANJ to asi nedám.
Problém je v tom, že profesorka stále hovorí po anglicky načo niesom zvyknutý keďže na základnej som mal učiteľku pri ktorej som s atoho veľa nenaučil a na strednej to bolo oniečo lepšie ale chýbali mi práve tie základy zo základnej. Ale nikde som sa nestretol s tým, že sa na hodine rozpráva iba čisto anglicky. Nie žeby som nerozumel po anglicky nič, ale nerozumiem všetkému a potom mám v tom medzeri a tak, a najhoršie mi ide rozprávanie, nedokážem odpovedať po anglicky na položenú otázku. Potrebujem nato dostatok času uhladiť si myšlienky v hlave a dať to na papier inak neviem tak z fleku odpovedať na otázku.
Vedeli by ste mi poradiť ako sa naučiť efektívne ANJ aspoň na takú úroveň aby som to tie 2 roky z ANJ zvládol?
Ako sa naučiť anglický jazyk?
Aj ja mam v tomto problemy
Mne vsak pomaha jazykovy kurz kde stale musime komunikovat. Jednoducho na to niesi zvyknuty. Ked budes sam tak si hovor nieco anglicky pre seba a kukaj filmy. Nie si jazykovy typ ale technicky a to mas lepsie :) neboj sa dva roky ubehnu a zabudnes na tento nestastny predmet. Buena suerte or good luck :)