Ahojte...ako sa mam zachovat?
Mam priatela sme spolu zatial len pol roka....Vcera sa bavime o tom,ze kde budeme mat vianoce,a on navrhol,ze my dvaja doma sami...Na to som mu povedala,ze ale ja som 31 rokov zvyknuta byt s mojimi rodicmi na stedry vecer....a priatel na to, ze: a to dalsich 31 rokov teraz budes s rodicimi na vianoce? Mozno ma pravdu,je neviem....ale takto sme v rodine zvyknuti...
Ja som mu povedala iba, ze ratam,ze tam pojde so mnou a potom sa teda vratime k nam....a on ze na vianoce chce byt s ludmi ktorych ma rad (t.j.iba so mnou) a ak nie tak bude sam....lebo on k svojim rodicom nechodi....
Teraz ja co mam urobit? Ist k nasim a nechat ho sameho,alebo neist k nasim a byt doma s nim?
Oboje ma bude mrziet.... ked ani nesuhlasil s kompromisom,ze by sme sli obaja spolu na chvilu k nasim... :-( neviem ako sa mam k tomu postavit...aj ked je este skoro riesit vianoce :-D
Vianoce uz prichadzaju
Ani to nie je az tak daleko, ani sa nenazdame a uz tu budu Vianoce:-) Presne ako niektory radili, budte cez Vianoce sami, predsa len uz mas dost rokov nato aby si Vianoce travila stale len s rodicmi a potom na druhy den ich chod kuknut bud sama alebo chodte spolu
Jeho terajsie spravanie a postoj vyplyva zrejme aj z toho, ze on sam ma asi zly vztah so svojou biologickou rodinou, kedze k nim nechodi, nestretava sa.....
Mozno by si sa mohla zaujimat, ako to u nich doma vlastne je, preco su medzi nimi vztahy ake su. Nestalo sa to len tak. A zas by to dost vypovedalo aj o nom (aky otec taky syn.... Ako to u nich doma vyzera, ake su tam vzajomne vazby, ako sa navzajom k sebe clenovia rodiny spravaju ai. Proste on pre nieco dolezite ci vazne ma vlazny ci skor nijaky vztah k svojej rodine).
Vztahy su hlavne o kompromisoch.
Tak rodina je rodina a ich poznas cely zivot)) Jeho pol roka aj s cestou a byt spolu mozete aj nemusite. No ak ho milujes, citis, ze je to ten Pravy a vidis, ze je to Muž do buducnosti, prezi s nim Vianoce, no zaroven ho poziadaj, popros, aby akceptoval aj on tvoj blizky vztah so svojou rodinou co mas, vasu vzajomnu lasku spolupatricnost blizkost ai, a aby isiel k vam s tebou aspon na ten kratky cas. Ty by si predsa prenho urobila to iste.
Ak by odmietol, ja by som k nim isla potom aj sama. A sakra by si rozmyslela, ci by som prave s nim tie Vianoce vobec travila.
Vianoce su hlavne o rodine. Su to hl.rodinny sviatok. Vy dvaja este ani rodina nie ste. A jeho postoj spravanie, ze nechce vyhoviet a tiez sa prisposobit tebe-tvojim potrebam a tuzbam, prosbam, vypoveda, ako bude v buducnosti riesit pripadne vase problemy, ci je schopny kompromisov, aky vie byt tolerantny velkorysy mudry ai
asi si predstavil tu "chvilku"
ked sa tym takto stresujete uz teraz, tak na Vianoce ozaj budete kazdy tak, jak ste obaja zvyknuti
Asi nie ke nauceny na rodinne stretavania a oslavy ,preto je u neho normalne byt bez rodiny.Ty si tak maucena,preto je zas normalne byt s rodinou.Mala by si sa odtrhnut od rodiny a zacat si zvykat,ze raz mozno budes mat svoju rodinu a byt s nimi bude normalne.Nesilte jeden druheho.Dohodnite sa,ze vy dvaja budete sami,snad ho nenechas sameho...zacnete trolinku skor s vecerou.Otvorite balicky a potom povies,ze by si chcela ist pozriet vasich.Ked nebude chciet,nech si zatial pozrie perinbabu :-)
Pojdes sama.Alebo mu slub,ze len na 1.5 hodinky nech ide s tebou a potom sa pojdete este spolu len tak sami prejst.Ten cas co mu slubis,dodrz.
Nauc ho si zvykat ze ty mas s rodinou dobre vztahy a sem tam ho zober ku nim na chvilinku.Ak zisti,ze vasi su v pohode,pojde tam s tebou aj na vianoce.Len tu veceru si dajte sami.Este je casu dost dovtedy.Mozno zmeni nazor.
My oslavime spolu a potom ideme na pol hodinku k rodicom :) Ved co jena tom take strasne? Nemusel by byt taky sebec. Buduci rok spolu budete dlhsie a mozete ist k rodicom na dalsi den.
my sme s mojim priateľom tiež chceli byť na vianoce sami, ale bolo to také divné, smutné, chýbala tomu tá pravá atmoška a tak sme sa nakoniec vybrali večer k našim. Aj keď len nachvilku pozrieť, rozdať darčeky, vidieť ich v tento deň...myslím že je od tvojho partnera trochu sebecké, že ťa chce mať vylúčne pre seba a nepozerá na to, že chceš byť aj s vašimi, hodinka by nikoho nezabila určite, čiže by sa obetovať kvôli tebe mohol :)
Sana..... To isté si myslím aj ja :)
to je taky problem byt na vianoce s nim a potom hned na druhy den ist pozriet rodicov?