Tlak chrbtice na vnutorne organy, unikatna diagnoza

Príspevok v téme: Tlak chrbtice na vnutorne organy, unikatna diagnoza
Andromon

Zdravim,
uz som sa rozohodol napisat sem, lebo vobec nemam ponatia co to moze byt za chorobu.

Zacalo to asi pred pol rokom, z nicoho nic som mal obrovsky tlak na pluca, tazko sa mi dychalo, myslell som ze mam nieco zo srdcom, potom som sa nejak dopracoval k tomu ze to moze byt o chrbtici. Dal som si par spinalnych svikov, jogu a vsetko preslo, uvolnilo sa.
Par mesiacov bol klud no potom to bolo este horsie, asi 4 mesiace som chodil po gastro vysetreniach, pretoze mi bolo zle od zaludku a mal som tlak pod rebrami. Vsetko v poriadku, len mierna gastritida. Opat som bol zufaly ze co mi je, zacvicil som na chrbat cviky a nejak to zas preslo... No teraz sa to vracia stale castejsie, je mi uz 2 tyzdne zle v kuse, cviky skoro uz nepomahaju... Mam pocit ze mi chrbat alebo rebra tlacia na zaludok a nic sa s tym neda robit.
Neviete co amm robit? Co to moze byt?

Bol som aj u ortopeda na magnetickej rezonancii podla vysledkov mam len mierne krivu chrbticu inak nic. V zivote som sa s tymto nestretol ani som o tom necital neviete co by to mohlo byt a ako to konecne vratit do normalu? Mam nejak divno prepojenu chrbticu, rebra, zaludok? Alebo cim to moze byt?

laura9000

no ved presne tak som to mala aj ja ... oni ta poslu na testy kadejake ,ked chces ,, ale ked sami nevedia,co to je . a aj testy ukaze ,ze si zdravy .tak to neriesia .. pre nich si zdravy a im to staci .. dalej sa stebov zapodievat nebudu .,to by si musel byt nejaka prachata celebrita :) ked im nic neukazalo na vysetreniach ,nemaju ti ako pomoct ..tak som to mala aj ja .. ja si to uz nevsimam , co mi je .....uz si z urcitej casti do teba nahlodala aj psychika ... tak sa tym dlho zapodievas az sa to stalo tvojou sucastou .... mna kedysi ked som mala 22 .zacala nejak divne boliet hlava v zahlavi a nejake divne tocenie som mala ... tak som sa tym zacala zaoberat .az ma to celu pohltilo . zacal kolotoc po dr . magneticke rezonancie ,odbery krvy . vsetko ok .. zdravy clovek ! tak som sa do toho zarala ,az som si vsugerovala ,ze mi fakt nieco je .dr mi nepomohli ,, trapila som sa dlho ..ale nakoniec som si to prestala vsimat .. najviac mi pomohlo ked som sa zamilovala ,vtedy mi bolo vsetko jedno .... a tak mi to nejak preslo ..niekedy sa mi zatoci hlava ,neriesim to absolutne .. nevsimala som si to .. a potom prislo toto stym nadychom ..ako som sa tym zacala zapodievat a chcela som pocut nejaky verdikt ..tak som si to tiez vsugerovavala .. a tereza mam tiez kadejake stavy .. ale proste si to nevsimam .. neviem .. mozes to mat z nejakeho stresu ,nejaky spustat niecoho co je v tvojej hlave .. ja to beriem tak . :) neviem ti inak poradit ,mne dr nepomohli ,iba sama ..

Andromon

Tu sa pytam ludi, lebo v doktoroch som sa strasne sklamal. Podla mna su to amater, ktori zo seba robia odbornikov na vsetko a pritom im vela veci unika.
Bol som za doktorom platil som si magneticku rezonanciu prednostne, cakal som na vysledky a on mi len povedal ze mi nic nie je, dal mi nejaky papier s par zakladnymi cvikmi a poslal ma prec. Skusim ineho ortopeda ale moc tomu nedavam, cakam ze mi povie to iste. To je vazne zufale mi toto povedat nic mi nie je, hlavne z emam uz pol roka tlak na rebrach, zaludku, tlaci ma to, zle mi je od zaludku a diagnoza je ze som v poriadku. Neviem sko mozu takito amateri robit doktorov.

laura9000

a dr,si vravel ? co ta trapi ? co na to on ? vies tu sa pytat ludi .. neviem ci tu dostanes odpoved ,,, no ja neviem ,mozno by si mal skusit ist za nejakym trenerom a povedat mu ,ze co .. ak ti dr ,povie ,ze mas skusit cvicit .. ja som ti pisala nizsie .. mne dr povedal ,rehabilitacie a cvicit... tak som isla cvicit do posilky k trenerovi ,, lenze trener pytal 20 eur ua hodku .. a bola som tam 3 krat a vykaslala som sa na to .. zacalôa som pit pivo ,viac som sa uvolnovala .. a proste ,mam to doteraz ,ale nie v takej miere .. skus si dat pivo ,podla vahy tvojej asi aj dve si chalan . mne staci jedno .. ja sa uvolnim a je mi fajn .. inak ti poradit neviem ,

Andromon

Myslim ze psychikou to nebude, proste citim jasny tlak tam kde mam zaludok ze mi ho nieco tlaci, potom mi je cely den zle od zaludka...mne je zle nonstop vo dne v noci, uz sa to neda vydzat. Ake cviky by mi pomohli alebo co odporucas?

sojka 7

ahoj ,mam nieco podobne ... tazko sa mi niekedy dycha aj nadychuje .. vsetko mam ok ,ale mam mierne zakrivenu chrbticu skoliozu . ... niekedy mam strasny tlak pod branicou ,ked sedim zhrbena .. ale ked si lahnem a narovnam sa a uvolnim tak to prejde .. takze to bude nieco s chrbticou .. ale uz si to asi moc pripustas a bojis sa .,lebo psychika je svina ,ta ta zlomi viac ako nejaka choroba .. stale si vrav je to chrbtica nic mi neni .. potrva to ,ale neprepadaj panike .. :)