Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odtrhnuté nechtové lôžko na palci nohy, zvyšok nechta však drží na mieste

Príspevok v téme: Odtrhnuté nechtové lôžko na palci nohy, zvyšok nechta však drží na mieste
Faust

Zdravím Vás. Píšem za mamu, ktorej sa stal úraz a rada by dostala pár rád. Na palec na nohe jej spadla ťažká lavička a odtrhla jej celé nechtové lôžko (podľa slov lekára má odlúčený necht od bázy). Súbežne s tým má i prasknutú kosť v palci. Lekári jej palec len vydezinfikovali, zaviazali a vraj jej necht odpadne do týždňa. Od vtedy však už ubehli 3 týždne a nech stále veselo drží. Kázali jej to močiť v repíkovom kúpeli, akosi to však nepomáha. Má niekto z Vás podobnú skúsenosť? Mohli by ste jej poradiť? Raz za týždeň chodí na kontroly. Lekár pri prezeraní 2 rötngenových snímok jej nič nepovedal. Necht jej nestrhli vraj ho ponechajú ako biologické krytie a že odpadne sám. Lekár navyše stále tvrdí, že to chce čas, pričom jej nič iné nepovie ani neporadí. Pri otázke mojej mamy, či jej necht ešte narastie jej zakaždým odvetí: "Pani, vy mi dávate také otázky!"

Biela Kobra

Mala som podobny uraz, noha sa mi zachytila o zelezny roxor a udialo sa presne to iste, co tvojej mame. Nerada na to spominam, ale naozaj tu nic nepomoze, len cakat. Necht sam odrastie a medzitym sa poskodene tkanivo zahoji. Ak mozem povedat z mojej skusenosti, kazdy den som si palec obvazovala cistym obvazom prave preto, ze ako necht postupne vyrastal, uvolnoval sa od lozka a mohol sa o nieco zachytit - obuv, ponozku - a odtrhnut. Obvazom som ho vlastne fixovala na palci, kde prekryval zraneny prst, ako povedal lekar mame. Leukoplast je zdanlivo pevnejsi, ale neda sa bez bolesti a rizika vymenit. A nechet, ako vyrasta, opatrne strihat a zmensovat tak moznost, ze mama zakopne, nechet sa preklopi a odtrhne. Takze obvaz a noznicky. Avsak netrva to tyzden, ani dva. Mne to trvalo cca pol roka, kym nechet zliezol, a dalsi rok, kym mi narastol normalny novy nechet - a to mozem byt stastna, ze sa v lozku zachovali zdrave bunky pre rast nechta.

Asik

Necht sam odrastie a odluci sa teda odpadne dobu kolko to potrva ti nik nepovie.Nechty rastu stale takze novy jej bude rast a stary schadzat.Treba byt trpezlivy samozrejme novy necht normalne narastie nasilu stary necht nestrhavajte pekne novy ho odluci.