Nemám prečo žiť, nič ma už nebaví. Môj život je jedna prázdnota. Nemám priateľov, všetci moji spolužiaci sú príliš povrchní. Doma neviem vyjsť s otcom, ktorý ma chce mať stále na špagáte. Najradšej by som sa odsťahoval na druhý koniec sveta a začal nový život, no to nejde. Už naozaj neviem čo ďalej.
Život bez zmyslu
Jediným reálnym zmyslom života pre človeka je umenie. Nič ostatné nemá taký zmysel ako umenie. Moja mama je maliarka, otec je fotograf, jeden brat je grafik a ten druhý je programátor. Ja tiež umenie milujem a urobím preň všetko. Všetko ostatné je pre mňa druhoradé. Keď do toho budem vedieť vniesť aj srdce, tak potom budem frajer a budem na seba pyšný. Ovládať techniky a teóriu ešte nič neznamená.
www.youtube.com
Všetko to možno povedať aj jednoduchšie. Akcia vyvoláva reakciu. Keď budeš žiť stále s pocitom, že život nemá zmysel, tak ho ani mať nebude. Keď budeš na ľudí pôsobiť pozitívne a veselo, tak budeš priťahovať šťastie. Nemusíš sa na iných škeriť ako opica, stačí, ak tú pozitivitu budeš cítiť najprv len ty sám. Potom ju vycítia aj ostatní.
ak mozem poradit, skuste sa na veci pozriet z nadhladu:
ze kazdy si vybera, aky zivot zije
dakedy samých seba pristihneme, ze sa nachádzame inde, ako by sme chceli byt.
rad sa na to divam ako na volu, spravit nieco viac ... prosto ze ked pojde clovek do prace, vytvori nejaku hodnotu, spozna novych ludi, viac vykona, viac sa nauci, viac pomoze - viac da, ocakava sa aj vacsi zisk (prijem, napríklad financny).
avsak casto dobri ludia su prave preto dobri, ze maju malo ..
idealne z mojej skusenosti je dobre nieco budovat a sa zlepsovat, zvysovat svoj zivotny standard .. prosto robit viac ako druhi to nazvem .... ale zaroven urcite treba pomahat aj zadarmo dobrym ludom.
(z mojich skusenosti je najnajnajhorsie bojovat ... to je uplne posledna moznost ... ked citite ze chcete zit inak, zite inak, kludne lepsie, s vyssim standardom, stante sa profesionálom v nejakej oblasti, ale nerobte druhym ludom zle ... ak im chcete ublizit, nechajte ich tak a odidte.
ja viem ze dakedy je spravne potrestat (pretoze byt lahostajny a netrestat je forma vysokej nezodpovednosti), avsak nemyslim si, ze Vasa situacia je prave tato.
podla mna skor napiste o tom, co vam ide lahko, co vas bavi, aky zivot by ste chceli zit, kde by ste chceli byvat, co by ste chceli robit a podobne.... skuste napisat veci, ktore sa Vam pacia a ste ochotny pre ne nieco spravit.
(ratajte s tym ze to bude tazke ... bude to samozrejme tazsie ako bojovat ... budovat je vzdy to NAJTAZSIE co existuje .. obetovat seba samého pre vyssi zamer je vzdy stratove a znicujuce ... avsak casom sa veci zacnu ukladat a vyzerat inak ...
(uvediem priklad ....zacnete pomahat - rodine, najdete si brigadu/pracu .. spociatku to bude naprd., lebo budete zniceni, stale iba robota, dni ubehnu ako voda a nikde nic, praveze este viac clovek strati ... vtedy si vsak uvedomime, ze napriek tomu ze pomáhame, tak ostatni ludia nam to nevracaju, resp. ze nasa energia sa niekde straca ... vtedy nastene ten zlom, kedy nam zvacsa byva umoznene, ist dalej .... a az potom spozname, ze zit sa da aj inak)
(toho hnevu vo vas, z toho sa rychlo otraste a naplanujte si robotu .. musite zacat vytvarat hodnoty najskôr .. az potom budete mat co chranit)
bez zmyslu máme viacerí život ale čo už
Ahoj, ozvem sa ti, momentálne to nejde...drž sa!
Našla som takýto článok zamyslenia.rybka.sk