Dobrý deň.
Mám šestnásť rokov a trpím depresiami.Boli ste už niekto u psychológa a čo všetko sa na tom sedení deje?
Vopred ďakujem za odpovede.
Psychológ
Ahoj sm-i-le,
na prvom stretnutí sa ťa psychológ opýta na to,čo ťa k nemu privádza, dôvod návštevy, aby vedel, či je to niečo, čomu sa môžete ďalej venovať a aké máš od neho očakávania. Ak sa dohodnete, že by sa ti zišlo viac stretnutí, tak sa ťa opýta aj na rodinné pomery, prípadné psychické ochorenia, depresie a podobne v rodine, na vzťahy, vzdelanie, súčasnú situáciu a to, čo ti možno prináša ťažkosti do života. Mal by ti povedať, ako on sám pracuje, prípadne akú má kvalifikáciu, ak si u neho prvýkrát a nič o ňom nevieš. Je tam priestor na otázky a odpovede. No tým,že máš 16 rokov,tak budeš potrebovať aby o tom bol oboznámený aj rodič alebo zákonný zástupca, že chceš navštevovať psychológa. Ak pôjdeš k súkromníkovi,tak by ťa mal informovať o cenníku jeho služieb, ak ku niekomu zazmluvnenému klinickému psychológovi v nemocnici napr, tak potrebuješ výmenný lístok od obvodného lekára a všetko ti hradí poisťovňa.
Oceňujem,že hľadáš info a chceš navštíviť psychológa...no tiež ma zaujíma, ako si prišla na to, že máš depresiu a čo si s tým už skúsila robiť doteraz?
Ser psychologa a hlavne psychiatra ktory ta vykrmi liekmi ako take prasa.
Mne pomohlo hravat PC hry (samozrejme neprehanat to), pomohli mi motivacne hudby a hlavne predstavy. Ked si niekde naprijlad v skole na nudnej hodiny matiky tak si predstavuj ze si inde a robis co by si chcela. A vselico mozne. Depresie su len v tvojej hlave. Vypusti to. Pripadne pozeraj filmy napr Pokojny bojovnik. Je cely na YT. Nenechaj sa znicit depresiami lebo si este dost mlada este ta zivot nezbil ked bides chodit do prace a ine ..
a tie depresie ti diagnostikoval kto?