Ahojte ľudia, mám taký problém, ktorý sa mi opakuje. Už asi trikrát v priebehu 4 rokov som mal sekundárny glaukóm na pravom oku. Pociťoval som to tak, že sa mi zhoršilo na to oku videnie, videl som vyblednuté farby a aj neostro. Keď som išiel očnej očný tlak dosahoval hodnoty okolo 30, 40 čo je dosť. Dostal som aj injekciu na zníženie tlaku a potom kvapky Unidexa, Unitropic a teraz naposledy aj Simbrinza, ktoré som asi po týždni, dvoch vždy vysadil. Problémom je, že sa nevie, čo je príčinou a čo to vyvoláva. Poslali ma aj na nejaké vyšetrenia ale všetko negatívne. Jedine keď som bol u otorinolaringológa tak mi chcel vybrať mandle s čím som nesúhlasil. Ešte ma čaká reumatologické vyšetrenie a to je tak všetko. Bol som aj u takej neviem ako ju nazvať :D má taký prístroj s elektródami, ktorí mi nalepí na líca a dá mi nejaké slúchadlá kde počujem trochu šum a sleduje to na notebooku. Možno niečo s rezonanciou už neviem, raz mi dala do ruky tú knižku od toho číňana Zázračná voda a teraz začínam uvažovať nad tým, či to jej vyšetrenie bolo dôveryhodné. Tam mi však povedala, že krčné mandle okey skôr nosné sú na tom horšie. Potom, že v tom oku sú nejaké baktérie, ktoré sa množia keď napr. jem sladké a tak. Dala mi nejaké tabblety a ešte ústnu vodu Dr.Nona, ktorú si mám zriedenú kvapkať do oka. S okom som na tom momentálne tak, že naňho vidím opať menej ostro ako na ľavom a farby sú tiež o niečo iné. Takýto mierny farebný rozdiel som mal asi stále. Neviem. Čo ma však ešte trápi je to, že nemôžem spávať na pravej strane lebo mi to spôsobuje tlak na tom oku. Keď tak zaspím a zobudím sa ráno tak ma bolí. Plus niekedy to cítim akokeby celý ten nerv až v hlave. Bolesti hlavy mávam tiež ale to môže byt aj z toho, že pravidelne nenosím okuliare (0.5).
Trochu som to obšírnejšie popísal a ak ste sa dočítali až sem, tak vám ďakujem : ) Budem rád ak mi nejako poradíte, či už ohľadom stravy alebo odborníka na oči alebo hocičo iné.
Pekný deň, vlastne už noc :D