Dobry den, na turistike v tatrach sa mi stal pred tyzdnom uraz, spadol som na koleno, priom som si ho podvrtol. Na urazovke mi dali octanovu mast a kedze rontgen ukazal ze nic nieje zlomene, poslali ma domov.
U svojho chirurga na kontrole som bol odoslany na konzultaciu k inemu dr a ten mi napisal do spravy toto: klb bez naplne, obmedzenie hybnosti v kolennom klbe, extanzie cca 15st, klin zn susp.medial menisopatie, rtg bez tr zmien.
Dg: leasio menisci med.susp. AG I.sin.
Viete mi niekto prosim prelozit do lusdkej reci o co ide?
Koleno ma uz tak velmi neboli, aj lekarovi som tvrdil ze je to ovela lepsie, len s nim nemozem robit urcite pohyby ako predtym, nepritiahnem si ho napr k sebe a pod. Dakujem
Prosím preložiť o čo ide
ahojte, tak nakoniec sa potvrdil ten poskodeny meniskus, buducu stredu ma caka operacia, bolesti mam ako diva svina.
Este nikdy som nebol v nemocnici, cize je prirodzene ze neviem co ma caka a dost sa toho bojim.
Uvital by som akekolvek info co ma upokoji alebo dobre rady, a info o priebehu celej akcie od dobry den po dovidenia. jaaaaj !
Dg - podozrenie na poškodenie vnútorného ľavého menisku
Podozrenie nie je diagnóza, na rtg poškodenie väzov a meniskov nevidno. Pokiaľ sa koleno zlepší, podozrenie sa nepotvrdí, pokiaľ nie, ďalšie vyšetrenia ukážu, o čo sa jedná
Potrebuje body,tak dal kontrolu.Ked to nepuchne, je to dobre.
Vazne? A sak to mi mohol aj povedat odrazu nie? preco ma potom este vola na kontrolu o tyzden... ale dakujem za odpoved :)
Pise, ze je to dobre.